Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Základní deska Abit VP6
18.12.2000, Petr Klabazňa, zpráva
Dvouprocesorová základní deska pro procesory Pentium III v provedení FC-PGA. Kromě posledních technologií jako ATA-100, AGP 4x a pod. daných vlastnostmi VIA čipsetu používá SoftMenu III (to pak umožní doladit nastavení přímo v BIOSu). Na desce najdeme jen jediný jumper…
honza | 28.10.200219:48

Zdravim vsechny, teda nevim jak Vy, ale ja jsem s reklamacemi u LEVI naprosto spokojen, asi patrim k tej drtive vetsine zakazniku, jak je uvedeno vyse, mozna ze to v LWEVI funguje take podle obratu zakaznika, ale je to take op tom, jak se k firme chovate Vy, tak se pak ona chova k Vam, pokud jim v LEVI delate naschvaly a neplatite, casto vracite zbozi,.. tak se asi obcas take odvdeci v podobe bezvadne reklamace:)) Ja s nima u LEVI problemy nemam, tak nevim.

Mej te se Honza

Odpovědět0  0
David Menšík | 17.4.20018:46

Hi all,
pokud chcete dual desku s PPGA Celerony, tak pouzijte starsi Abit BP-6 - v ni se pouzivaji PPGA Celerony. Ja ji sam mam a jsem s ni osobne velmi spokojen. Nicmene by mne zajimala recenze VP6 od nekoho, kdo ji uz delsi dobu pouziva. Zajima mne, jak je stabilni treba pod Win2000 apod. Jak je na tom ten HighPoint? Na moji desce je HighPoint 366 a je prakticky nepouzitelny, protoze se mi nepodarilo na nej nainstalovat Win2000 a po instalaci na normalni UDMA 33, nainstalovani driveru pro HighPoint a prepojeni diku na HighPoint to s jednou verzi driveru spadlo pri bootovani, s druhou verzi vytuhlo pri startu :( Takze HighPoint mne nejak nepresvedcil.
Ozon

Odpovědět0  0
Pavel Rauš | 28.5.20019:58

Tu desku s Dual Celerony bych rad videl, pokud vim, tak Celerony nepodporuji multiprocesoring. Ta deska s jednim Celeronem beha OK, kdyz se tam da druhy, vidi pouze jeden (otazka je ktery :-) ). RAID radic + W2000 beha to stabilne. S Linuxem - jede OK, jen se mi zatim nepodarilo rozchodit RAID radice, ale s novym jadrem by to melo jiz behat. Mam radeji SW RAID z Linuxu, paradoxne je rychlejsi nez ten HW.

Odpovědět0  0
Vlada | 2.7.200210:17

Vlastním recenzovanou desku, osazenou 2x PIII 866 EB.
SMP funguje jak má, dobře se taktuje (běží mi stabilně na 140 Mhz FSB se standatním chlazením a obyč. 133MHZ pamětí) více jsem nikdy nezkoušel - nemám potřebu. Raid řadič nepoužívám -všechny IDE raidy jsou obecně velmi málo výkonné (větsinu práce stejně vykonává software)nicméně funguje. OS winXP bez problémů, Linux jsem zatím nezkoušel.
Celeron nedoporučuju, SMP nepodporuje takže nemá smysl.

100% spokojenost s násladující konfigurací:
Abit VP6, 2x PIII EB 133@140 MHZ, 1x NoName SDRAM 256MB 133@140 MHZ, 2x sit 3com 3c905C-TX-M, SCSI Adaptec AHA 2940, SCSI Tape HP 4000t,Sound Blaster Live 1024, Nvidia GeForce 2Ti, 60 GB Seagate Baracuda IV,DVDRom Toshiba....

Snad jen kablíky k sekundárnímu USB řadiči by mohli být delší takhle totiž zbytečně zabírají jednu PCI pozici (nejdou namontovat výš).



Odpovědět0  0
Jan Staněk | 5.3.200123:12

Ví někdo jak je to na teto desce s celery?
O PIII se piše i mluvi v manualu ale jestli tam chodi napr PPGA celery se neda zjistit natoz jestli bezi dualne

Odpovědět0  0
Venca@ | 8.2.200120:57

Muzete mi nekdo rici, kde je v teto diskuzy aspon jedna zminka o produktu VP6, ktery distribuje? for_WebMater? :(

Odpovědět0  0
Jan Fait, Vedouci RMA odd. LEVI Int. a.s | 19.12.20009:19

Pořád čekám na vyjádření na pana Karla, kdy pošle své IČO a konkrétní RMA čísla.

Jan Fait

Odpovědět0  0
Karel Brada | 18.12.200023:04

Zdravim,
rad se podelim se svymi zkusenostmi s povedenymi firmami, ktere tezi z neznalosti vyse zmineneho zakona. Predne - nikoho nezajima, ze firma je pri oprave odkazana na vyrobce (nema se poustet do obchodu, neni-li si schopna zajistit vcasnou dodavku, je to jeji hloupost).
Zakon stanovi 1 mesic a vic nic. Nesplni-li toto firma, ma zakaznik pravo zadat vraceni penez.
Mimochodem, vraceni penez muze zakaznik narokovat pri uznane reklamaci okamzite a cuka-li se firma, pozadejte o pisemny zaznam s podpisem a sup s tim na COI-ku.
Doporucuji vsem si zmineny zakon procist (je tam odkaz na dalsi), mozna se budete divit, jak ruzne firmicky se zakazniky mavaji a tyji z neznalosti.
K

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 19.12.20002:50

No, ono hodně záleží na tom jestli se na vás vztahují ustanovení obchodního nebo občanského zákoníku. A protože distributoři prodávají téměř výhradně podnikatelským subjektům, jedou podle obchodního zákoníka, který dobu reklamace neřeší. takže může být upravena obchodními podmínkami daného distributora.

Odpovědět0  0
Karel | 19.12.20009:21

Bylo nebylo, za dob slávy firmy Levi, kdy jsme tam ještě vesele nakupovali, jsme si koupili jednu grafickou kartu. Krásná karta, fungovala velmi dobře, ale jednoho dne prostě řekla Stop a už nenastartovala. A tehdy to všechno začalo. Kartu jsme řádně poslali do reklamace a asi po 5ti nedělích se nám vrátila zpět......"ale co to je za kartu?" povídám, jiný výrobce???, alee...jiná (nižsí o 30%) taktovací frekvence....tak to se mi nelíbí!!!!
No budiž, zkusíme to s ní, a po několika dnech provozu Stop...a nejde....mrtvá.
Takže další reklamace. A nyní již dobropisovali(vrátili peníze), ikdyž je karta pořád v nabídce!!! ....ALE !!!.... Dobropis je o 500kč nižší než nákupní Cena ale ale!!!!
Tak tohle už NE.......

Odpovědět0  0
Karel | 18.12.20009:37

Board bude určitě super, ale střeste se když se vám porouchá! Protože, jakmile něco reklamujete u Levi, tak máte mizivou šenci zjískat zpátky bezvadný díl !!
A ještě k tomu nemají potuchu o měsíční lhůtě na Reklamaci, běžně 2měs. i více.

Odpovědět0  0
Jan Fait, Vedouci RMA odd. LEVI Int. a.s | 18.12.200014:36

Vážný pane Karle,

moc by mě zajimal název Vaší firmy a konkrétní RMA čísla, pod kterým jste vadné zboží v LEVI International reklamoval. Drtivá většina našich zákazníků, kteří jsou nuceni zboží reklamovat, je nemá na reklamaci déle než jeden měsíc. Výjimku tvoří reklamace zboží zastaralého typu, u kterého není adekvátní náhrada pro výměnu. V tomto případě má samozdřejmě zákazník nárok na dobropis. Rád bych uvedl jeden příklad za všechny: základní deska ABIT PD5N, SiS 5598, bAT, 512k, VGA určená na cpu soket 7má záruční lhůtu 2 roky, my jsme ji prodávali cca. 2 měsíce. Pokuď ji zákazník reklamuje, musíme zajistit opravu nebo adekvátní náhradu pro výměnu. Při opravě jsme odkázáni na vyrobce, ktery i když zboží opraví rychle, tak se stane, že společně s dopravou opraveného kusu ze zahraničí přesáhne reklamační doba jeden měsíc. Taktéž kvalita opravy je věc, kterou neovlivníme my v LEVI, ale jen servisní střediska výrobců. My můžeme jen v případech, kdy podle našich statistik zjis

tíme, že nějaké zboží má vyšší poruchovost, dát tuto informaci na vědomí vyrobci, který zajistí nápravu.

Osobně si myslím, že firma LEVI International dodává do CR kvalitní zboží od výrobců mnoha velkých značek a
podobné útoky se nezakládají na pravdě.

Jan Fait
vedoucí reklamačního oddělení LEVI International

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.