Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zaostřeno na CeBIT 2009

3.3.2009, redakce SHW, článek
Zaostřeno na CeBIT 2009
Dnes začal v německém Hannoveru vedoucí veletrh informačních technologií, telekomunikací, software a služeb CeBIT 2009, jenž potrvá do 8. března. Účastní se ho na 4 300 výrobců ze 69 zemí světa. Z naší strany budou po úvodu následovat jednotlivé aktuality.
Úvodní projev celé akce obstaral guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger a německá kancléřka Angela Merkelová. CeBIT 2009 je bezesporu číslem jedna na trhu digitální techniky zaměřené na inovaci a vývoj. Oproti minulému ročníku klesl počet vystavovatelů o 25 %, avšak tím se zvětšila plocha pro stávající účastníky. V prostoru veletrhu se souběžně s výstavami konají mimo hlavní CeBIT Global Conferences doprovodné semináře zaměřené na soukromý i veřejný sektor informačních a komunikačních technologií.



Zapomenout bychom neměli ani na oblast telekomunikací, bankovní sektor, "Green IT" s důrazem na životní prostředí, "Webciety" alias moderní společnost ovlivněnou celosvětovou sítí Internet a řadu dalších. Hlavním tématem významných společností bude představení plánů, kterými hodlají čelit probíhající finanční krizi. Úvodní fotografie zachycují vstupní halu kongresového centra s všudypřítomnými poutači CeBIT Global Cenferences.



Architektura budov a vesměs celé prostředí veletrhu působí impozantně a prestiž je cítit doslova na každém kroku. Celý areál je poměrně rozlehlý, nicméně pro pohodlí návštěvníků jsou dostupné autobusy, pro novináře moderní transportéry, atp. Zdejší pracovníci jsou velmi ochotní a pokud máte problém nebo dotaz, je během chvíle vyřešen či zodpovězen.



My jsme se zaměřili především na hardwarovou stránku věci, a postupně jsme navštívili jednotlivé vystavovatele v halách 19, 20, 21 a 24 (viz mapka níže pod odstavcem). V nich jsme měli první den možnost zhlédnout řadu zajímavých produktů od nám známých, ale i zcela neznámých společností. Abychom se s vámi o ně podělili, budeme vás formou několika aktualit o vystavených produktech informovat. Vzhledem k mnoha souběžným akcím a doprovodnému programu však bude jejich charakter převážně obrazový se stručným slovním popisem.


- Mapka rozmístění výstavní plochy (odkaz na podrobný popis) -

Už nyní vám můžeme prozradit, že k vidění je toho na letošní výstavě CeBIT 2009 opravdu hodně a stihnout vše je téměř nemožné. Sledujte proto sekci Aktuality, kde budeme nadále zveřejňovat fotografické materiály, které se nám podařilo fotoaparátem zachytit. To je od nás na úvod prozatím vše.