Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zotac představil další nettopy série MAG

16.3.2010, Jakub Doležal, aktualita
Zotac představil další nettopy série MAG
Společnost Zotac je známá zejména výrobou základních desek mini-itx pro HTPC. V minulém roce se však výrobce osmělil a vydal na trh kompletní multimediální počítač. V tomto roce se modelová řada MAG rozroste o několik dalších modelů. Zhruba...
Společnost Zotac je známá zejména výrobou základních desek mini-itx pro HTPC. V minulém roce se však výrobce osmělil a vydal na trh kompletní multimediální počítač. V tomto roce se modelová řada MAG rozroste o několik dalších modelů.



Zhruba před dvěma týdny jste si mohli přečíst o novém nettopu ZBOX HD-ID11 postaveném na nové platformě PineTrail. Nyní výrobce odhalil další přírůstky s označením ZBOX a nutno říci, že využil prakticky všechny dostupné čipsety s integrovanou grafikou schopnou bez problémů přehrát HD obsah.

Všechny představené modely využívají stejný design a podobnost nalezneme i v oblasti použitých hardwarových komponent. Každý z nových HTPC bude zabalen v miniaturním černo-bílém šasi s rozměry 18,8 x 18,8 x 4,4 cm. Dalším společným znakem je pevný disk o poněkud skromné velikosti 160 GB. Externí úložiště připojíte skrze USB, či eSATA. Na internet se bude možné připojit přes Wi-Fi, či Gigabitový Ethernet.



V oblasti použitých procesorů a grafických karet se již jednotlivé modely liší. Model HD-ID11 nabídne kombinaci dvoujádrového Atomu D510 s novou generací IONu alias GeForce GT218. Naproti tomu model HD-ND21 se spolehne na výkon úsporného Intelu SU4100 v kombinaci s první generací IONu, tedy GeForce 9400M.

Varianta HD-ND01 a HD-ND02 bude pracovat na postarším Atomu 330 a grafické jádro bude taktéž GeForce 9400M. U posledního HTPC s označením HD-AD01 vsadil Zotac na konkurenční AMD a osadil procesor Athlon X2 Neo L325. Grafické jádro bude starší Radeon HD 3200.



Ceny jednotlivých HTPC se prý budou pohybovat v rozmezí 4000 Kč ($215) – 5600 Kč ($299) s dostupností ke konci tohoto měsíce. Detailnější informace ohledně konfigurací naleznete na stránkach uvedených ve zdroji aktuality.

Zdroj: Blogeee.net