Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC uvedl grafickou kartu GeForce 9800 GX2

19.3.2008, Milan Šurkala, aktualita
ZOTAC uvedl grafickou kartu GeForce 9800 GX2
Nová vlajková loď společnosti NVIDIA, karta GeForce 9800 GX2, je nyní uvedena na trh společností ZOTAC. Dvoučipová karta má celkově 256 shaderů, díky nimž mají karty velmi vysoký výkon, ale rovněž velmi vysokou spotřebu. Hovoří se o výkonu...
Nová vlajková loď společnosti NVIDIA, karta GeForce 9800 GX2, je nyní uvedena na trh společností ZOTAC. Dvoučipová karta má celkově 256 shaderů, díky nimž mají karty velmi vysoký výkon, ale rovněž velmi vysokou spotřebu. Hovoří se o výkonu vyšší o 30 - 50 % ve srovnání s GeForce 8800 Ultra.



Karty podporují grafické rozhraní DirectX 10 a Shader Model 4.0. Konkurenční Radeon HD 3870 X2 je s podporou DirectX 10.1 a Shader Model 4.1 technologicky stále o kousek dále. Nechybí podpora rozhraní OpenGL 2.1, sběrnice PCI-Express 2.0, NVIDIA HybridPower, Quad SLI a technologií jako Lumenex Engine, GigaThread a Quantum Effects.

K dispozici je celkem 1 GB grafické paměti. Díky technologii NVIDIA PureVideoHD je možno hardwarově akcelerovat přehrávání H.264 videa, stejně jako VC-1. Nechybí dual-link DVI porty a HDMI port s podporou rozlišení až 2560×1600 pixelů. S grafickou kartou ZOTAC je dodávána hra Lost: Via Domus. ZOTAC poskytuje na kartu vyjímečnou pětiletou záruku.

Zdroj: TZ ZOTAC
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.