Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD aktualizovalo své plány, nová GPU přijdou brzy

28.8.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD aktualizovalo své plány, nová GPU přijdou brzy
Společnost AMD dle zpráv serveru Digitimes aktualizovala svou roadmap týkající se spotřebitelských produktů chystaných pro nejbližší období. Týká se to také nové generace desktopových GPU Volcanic Islands, o nichž se stále vedou jen spekulace....
Společnost AMD dle zpráv serveru Digitimes aktualizovala svou roadmap týkající se spotřebitelských produktů chystaných pro nejbližší období. Týká se to také nové generace desktopových GPU Volcanic Islands, o nichž se stále vedou jen spekulace. Ty se mají objevit již brzy, a to v druhé polovině září.





Až v prvním čtvrtletí roku 2014 však můžeme očekávat 4. generaci nízkospotřebových APU, a sice AMD Kabini. Ty budou k dispozici pro mobilní sockety ST3 a desktopové FS1B, přičemž nabídnou dvě nebo čtyři procesorová jádra a spotřeba se bude pohybovat do 25 W. Jedná se například o čtyřjádrové modely A4-5350 a A4-5150 nebo dvoujádrový E1-2650. O zpožděných AMD Kaveri se dozvíme pouze to, že přijdou také v prvním čtvrtletí.

Kabini a jejich nástup je také zpožděný, což ovlivní také příchod jeho následovníků Beema, jež přijdou asi rok poté. Pracovat mají se stejnými sockety, ovšem více zapojí technologie architektury HSA. Kaveri pak budou následovat čipy Carrizo.

V příštím roce také bude poslán do důchodu pětiletý socket AM3, stejně jako první socket pro APU - FM1. Čipy APU také získají výsadní postavení mezi prodávanými procesory AMD, a to s podílem 70 procent.

Zdroj: Digitimes