Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD opouští aplikaci Gaming Evolved

13.10.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD opouští aplikaci Gaming Evolved
Společnost AMD se rozhodla, že zruší podporu aplikaci Gaming Evolved, která dříve sloužila jako odpověď na GeForce Experience firmy NVIDIA. Sloužila nejen k optimalizaci nastavení her a záznamu videa.
Aplikaci Gaming Evolved pro AMD vytvořila společnost Raptr, která se chystala zaujmout také tím, že bude těm nejpilnějším hráčům rozdávat hry a také hardware. Nicméně šlo také o odpověď na aplikace GeForce Experience, která slouží především k optimálnímu nastavení her, což však nemusí být každému po chuti.





Gaming Evolved tak už není součástí ovladačů Crimson pro grafické karty Radeon z posleního měsíce a ani nadále nebude firmou AMD ani podporována. Otázka je, co v reakci na to učiní společnost Raptr, která ji pro AMD vyvíjí. Může se tak klidně stát, že ta o ni ztratí zájem. AMD toto rozhodnutí v komentářích k ovladačům nijak nezmínilo.





Firmě tak byl položen přímý dotaz ohledně zrušení podpory aplikaci Gaming Evolved a dostalo se nám odpovědi, že se tak rozhodla již 12. září. Aplikace bude i nadále fungovat, ale AMD už nebude provádět žádné testování kompatibility a ani nebude poskytovat podporu, což znamená i to, že si ji budeme muset případně stahovat zvlášť. AMD ani v tomto vyjádření neuvedlo, jaké jsou důvody k tomuto kroku, ale můžeme odhadnout, že se tak stalo kvůli přetrvávajícím problémům, které se objevovaly v sekci komentářů "Known Issues", čili známých potíží.

Raptr ohlásil, že prozatím bude Gaming Evolved vyvíjet a podporovat, tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží, když rozhodnutím firmy AMD ztratil zdaleka nejdůležitější kanál, jímž se aplikace dostávala k zákazníkům.

Zdroj: Hexus.net
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.