Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus nabídne krátkou GTX 970 pro sestavy s Mini ITX

1.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus nabídne krátkou GTX 970 pro sestavy s Mini ITX
Pokud máte zájem si postavit malou, ale výkonnou sestavu založenou na desce formátu Mini ITX, popřípadě chcete již existující sestavu upgradovat, můžete k tomu využít nástupce modelů GTX 760 a GTX 670 DirectCU Mini.
Nejnovější GPU od společnosti NVIDIA, čili GeForce GTX 970 a GTX 980, zaujala svým velmi dobrým poměrem výkonu a spotřeby. Tyto čipy jsou tedy při zachování vysokého výkonu mnohem méně náročné na energii než předchozí generace GeForce GTX 700, což umožní jejich snadnější využití na krátkých kartách, které logicky nemohou nabídnout tak velké chladiče.





Jedním z takových modelů je i karta Asus GeForce GTX 970 DirectCU Mini (model: GTX970-DCMOC-4GD5), která vypadá velmi podobně jako starší karty GTX 760 a GTX 670 patřící do stejné série. Oproti nim ale nabídne výrazně vyšší výkon, přičemž její GPU GeForce GTX 970 je dokonce přetaktováno, a to na 1088 MHz v základu až 1228 MHz v turbo režimu, přičemž paměti pracují na výchozích 7 GHz.





Asus zde využil chladič se systémem DirectCU, což znamená, že se heatpipe bezprostředně dotýkají GPU. Stejnou věc nabízí i řada procesorových chladičů. Karta je dále vybavena dvěma dual-link DVI a po jednom konektoru HDMI 2.0 a DisplayPort 1.2. Pro posílení napájení postačí jeden 8pinový konektor PCIe a nezapomnělo se ani na konektory pro zapojení karet v režimu SLI.

Výrobce však zatím neuvedl, kdy jeho novinka dorazí na trh a s jakou cenou.

Zdroj: techPowerUp
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.