Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezdrátová myš Roccat Leadr slibuje prakticky nulovou latenci

3.1.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Bezdrátová myš Roccat Leadr slibuje prakticky nulovou latenci
Roccat si pro veletrh CES 2017 připravil aktualizované portfolio herního příslušenství, které zahrnuje trojici myší a klávesnici. Nás zaujal především bezdrátový model myši Leadr dodávaný s nabíjecím dokem nebo klávesnice s tlačítky rozeznávajícími sílu tlaku.
Při běžné kancelářské práci může být bezdrátová myš praktickým pomocníkem, v kombinaci s notebookem to platí snad dvojnásob. Jiná situace ovšem nastává v případě herních myší, které jsou v drtivé většině případů vybaveny kabelem. Důvodem je vysoká prodleva mezi fyzickým pohybem myši a reakcí kurzoru na monitoru, která je způsobena zdržením při bezdrátovém přenosu signálu. Zatímco při vytváření dokumentů či surfování po internetu tuto prodlevu nemáme obvykle šanci postřehnout, během hraní her už může způsobovat problémy.





Společnost Roccat ovšem v rámci veletrhu CES 2017 v Las Vegas představila herní myš Leadr, která údajně kombinuje výhody obou řešení – rychlost drátu a komfort „bezdrátu“. Jinak řečeno, myš by měla nabídnout téměř nulovou latenci. Jelikož se jedná o informace z tiskové zprávy, měli bychom je brát s určitou rezervou a raději si počkat na první recenze. K nabíjení myši slouží buď dokovací stanice, nebo USB kabel, který je možné použít také v případě, že by vás nepřesvědčila marketingová prohlášení o nulové prodlevě.





Na čísla vsází výrobce také v případě senzoru, u kterého uvádí maximální citlivost 12 000 DPI s možností přizpůsobení v krocích po 100 DPI. Roccat Leadr se může pochlubit také RGB podsvícením a řadou programovatelných tlačítek na svém těle. Dalšími novinkami z kategorie herních myší je aktualizovaná dvojice modelů ž řady Roccat Kone, která dostala do vínku nový optický senzor Owl-Eye. Rozměrnější Kone EMP je určen pro uživatele se střední až větší dlaní, zatímco Kone Pure 2017 s hmotností jen 88 gramů ocení především ti, kteří mají menší ruce.





Roccat Isku+ Force FX je potom jedinou novinkou z kategorie herních klávesnic, zato opravdu unikátní. Patentovaná technologie Force FX rozeznává sílu tlaku, kterou uživatel stiskne klávesy Q, W, E, A, S a D, přináší tak nové možnosti ovládání her i operačního systému. Funkce je samozřejmě možné přizpůsobit podle potřeby. Zatímco v případě myší nebyly oznámeny detaily o cenách či dostupnosti, mechanická klávesnice Roccat Isku+ Force FX s barevným podsvícením se bude prodávat za cenu 100 dolarů, v přepočtu asi 2 600 Kč bez DPH. V tuto chvíli není jasné, zda budou novinky k sehnání na českém trhu.

Zdroj: Engadget.com