Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM QuickFire TK Stealth: mechanická klávesnice pro zkušené

19.11.2013, Jan Vítek, aktualita
CM QuickFire TK Stealth: mechanická klávesnice pro zkušené
Cooler Master si pro dnešek přichystal nejen nové vodní chladiče, ale také mechanickou klávesnici QuickFire TK Stealth, která je vhodná pro zkušené uživatele. Její klávesy mají totiž podsvícené popisky na přední straně.
Pokud potřebujete jasně viditelné popisky české i anglické klávesnice, pak Cooler Master QuickFire TK Stealth nebude zrovna tím pravým produktem pro váš stůl. Nicméně mechanické klávesnice jsou samy o sobě produktem pro zkušenější uživatele, kteří dokáží ocenit jejich vlastnosti. Model bez popisků tedy rozhodně má svůj smysl.





Problémem bude spíše to, že QuickFire TK Stealth vychází z recenzovaného modelu QuickFire TK, jenž je zkrácený a chybí mu středový blok kláves, jejichž funkce se přesunuly na numerický blok. Problémem jsou pak především šipky, respektive funkce šipek, jež by měly být i v této verzi umístěné na spodním okraji numerického bloku. Z toho vyplývá, že pokud jej využíváte pro psaní čísel, budete se muset mezi nimi a šipkami přepínat, což není ani trošku praktické.





QuickFire TK Stealth je založena na tlačítcích Cherry MX, a to Red, Brown, nebo Blue. V USB režimu také podporuje plný N-key rollover, čili se nemusíme starat o to, kolik kláves je schopna najednou zaznamenat a její odezva je pouze 1 ms.
Stejně jako původní verze je i Stealth vybavena speciálními funkcemi pro ovládání zvuku a multimédií, jak můžete sami nevidět na fotografiích.

S klávesnicí dostaneme také odpojitelný USB kabel s délkou 1,8 m a pletenou bužírkou. Ona samotná má rozměry 378 x 138 x 33 mm a hmotnost 934 gramů. Na trh přijde ještě tento měsíc s doporučenou cenou 95 euro. Okamžitě je však dostupná v obchodě výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Cooler Master