Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Quick fire XTi: jednoduchá podsvícená klávesnice

8.9.2015, Jan Vítek, aktualita
CM Storm Quick fire XTi: jednoduchá podsvícená klávesnice
Klávesnice Cooler Master, respektive CM Storm řady Quick Fire vždy bývaly jednoduché mechanické modely a v tom duchu pokračuje i nejnovější Quick fire XTi, která disponuje barevným podsvícením. Podívejme se na ni.
CM Storm Quick fire XTi od společnosti Cooler Master se profiluje jako podsvícená herní mechanická klávesnice, přičemž jako obvykle nabídne základní sadu kláves. Nejde o tzv. TKL (Tenkeyless) klávesnici, takže jde o plnou velikost i s numerickým blokem, přičemž krom základní sady kláves tu máme čtyři navíc, a to P1 až P4 nad numerickým blokem. A jak lze očekávat, tyto klávesy jsou programovatelné.





Podsvícení zajišťují modré a červené LED, které jsou umísteny tak, že podsvítí nejen popisky kláves, ale celé pozadí za nimi. Cooler Master také uvádí, že nastavení klávesnice včetně maker a režimů podsvícení bude k dispozici ihned bez nutnosti instalovat software, čili je zřejmé, že klávesnice je vybavena vlastní pamětí, do níž potřebné nastavení uloží. Každá klávesa má vlastní diody a uživatel může jednotlivě vybírat ze 35 odstínů mixovaných z modré a červené barvy.





Quick Fire XTi má mít také klávesy odolné vůči otěru i UV záření a pod nimi se ukrývají tlačítka Cherry MX. Na výběr bude mezi verzemi Red, Brown a Blue. I na USB rozhraní bude k dispozici 100% anti-ghosting, čili plné NKRO, takže klávesnice bude schopna zaznamenat libovolný počet najednou stisknutých kláves. K dispozici jsou také různé režimy LED podsvícení včetně barevných vln a odezvy na stisk, přičemž další režimy dá výrobce k dispozici časem. Kabel pak můžeme z klávesnice vyvést třemi směry, a to přímo dozadu, vlevo nebo vpravo, ale otázka je, jak dobře bude ve vymezených cestičkách držet.

Klávesnici Quick Fire XTi můžeme na trhu očekávat již od dnešního dne s cenou 150 eur. Na serverech srovnávajících ceny v obchodech ji ale ještě nenajdeme.

Zdroj: TZ Cooler Master