Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co by mohla do Windows 10 přinést aktualizace Redstone

1.11.2015, Michal Hala, aktualita
Co by mohla do Windows 10 přinést aktualizace Redstone
Aktualizace Redstone má přinést nejen doplňky do prohlížeče Edge, které Microsoft nestihl zapracovat do nadcházející aktualizace Threshold 2, ale především umožní mnohem těsnější vzájemnou integraci počítačů a mobilních telefonů s Windows 10.
Zatímco teď v listopadu nás čeká aktualizace Threshold 2, Microsoft už začíná pracovat na další verzi Redstone a podle toho, co píše web WinBeta, to opravdu bude stát za to. Mimochodem, Threshold 2 má podle posledních informací ze stejného zdroje přijít 10. listopadu. A verze Redstone pro změnu vypadá, že přinese mimo jiné zajímavé funkce pro vzájemné propojení PC a mobilního telefonu s Windows 10.

Podle toho, co zjistil web WinBeta, bude Redstone mnohem rozsáhlejší aktualizací, než je nadcházející aktualizace Threshold 2. Ale protože je vše teprve ve vývoji, berte prosím následující informace s rezervou. Předně by Redstone měl konečně přinést rozšíření pro prohlížeč Edge, která byla bohužel odložena na příští rok.


Logo Windows


Ale to hlavní je daleko zajímavější – Microsoft prý inspirovala funkce Continuity, které pro OS X a iOS nabízí Apple. Ta umožňuje těsně propojit počítač Apple s OS X a mobilní telefon iPhone. Mezi oběma zařízeními tak můžete sdílet jejich funkce. Například hovor na iPhonu můžete přijmout na počítači s OS X, nebo naopak můžete z počítače volat prostřednictvím iPhonu.

Podobně můžete prostřednictvím počítače posílat a přijímat SMS. Je toho ještě víc, berte to jen jako ilustraci. No a tahle funkce nenechává klidným Redmond, který chce dokázat, že počítače a mobily s Windows 10 mohou být srovnatelnou konkurencí pro Apple. A protože Redmond se chce Cupertinu nejen vyrovnat, ale lépe ho trumfnout, přidá do Windows 10 další funkce pro těsnou integraci různých zařízení s desítkami.

Představte si, že začnete psát e-mail na mobilu a plynule můžete pokračovat na počítači. Ne, nemusíte otvírat složku s rozepsanou poštou, jen otevřete aplikaci a rovnou se vám otevře onen rozepsaný e-mail. To nevypadá špatně, ne? Nebo se na počítači brouzdáte po internetu v Edgi a po přechodu na mobil se Edge otevře přesně tam, kde jste předtím přestali.


Mobilní telefony s Windows


Netvrdím, že je to bůhvíjaký zázrak, ale takové funkce určitě mohou být příjemné. Samozřejmě by také mělo být možné volat mobilem přímo z počítače a doufám, že také bude možné takhle posílat SMS. Prostě tytéž možnosti, které Apple prostřednictvím Continuity už nabízí. Vzájemná integrace zařízení od Microsoftu by se takhle měla zase trochu přiblížit velmi těsné integraci zařízení Applu.

Samozřejmě, že to nemusí stačit na bůhvíjaký průlom v prodejích mobilních telefonů s Windows 10, ale řadu uživatelů tohle rozhodně může oslovit. A přinejmenším by se Microsoft takhle aspoň trochu dotáhl na Apple a uživatelé Windows 10 by si mohli zase trochu míň připadat jako chudí příbuzní. Kritici Microsoftu ho nejspíš budou napadat, že zase napodobuje Apple, ale má snad tyhle funkce ignorovat?

To by určitě své uživatele nepotěšil. Nemluvě o tom, že aspoň pro některé jeho zákazníky tohle skutečně může být jedním z důvodů pro upgrade počítače na Windows 10 z předešlých verzí. Pro jiné to může být dalším z důvodů pro koupi mobilního telefonu s Windows 10 Mobile. Myslím, že Microsoft takhle zase trochu rozšíří řady svých zákazníků.

Teď nezbývá než doufat, že až aktualizace Redstone přijde, bude tyhle funkce opravdu obsahovat. Zatím jde pořád o neoficiální informace. Ale na druhou stranu můžeme doufat, že Redstone toho přinese ještě víc.

Zdroj: WinBeta (1, 2)