Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co znamenají procesory Intel Core s označením KA? Přeci sérii Avengers

6.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Co znamenají procesory Intel Core s označením KA? Přeci sérii Avengers
Nedávno se objevila zpráva, že Intel si chystá nové procesory Core 10. generace, které ponesou označení KA. Má jít o čtyři modely, z jejich označení bylo zřejmé, že budou jednak odemknuté. Ale co mělo znamenat označení A?
Procesory Intel Core 10. generace s označením KA tak představovaly záhadu, neboť nám už skutečně došly nápady, co by ono písmeno A mohlo znamenat. A jak to vypadá, reálně nemá se samotnými procesory či s jejich vlastnostmi vůbec nic společného, neboť jde o procesory K edice Avengers. Co to ale znamená? 
 
 
Pokud tak nejde jen o vtípek, jako že pravděpodobně ne, žádné procesory Core s označením KA se v podstatě nechystají. Spíše bychom je měli označovat pouze jako verze K "Avengers Edition". Má pak jít o celkem čtyři takové modely, a to Core i9-10900K, i9-10850K, i7-10700K a i5-10600K dané edice. 
 
 
Ukazují na to i specifikace, které přinesl na twitteru @momomo_us. Dle nich mají tyto procesory stejné specifikace jako prosté modely K, i když se tedy ukazují jen jejich základní takty. Nelze ale myslet na to, že by Intel u nich zvyšoval turbo, zvláště poté, co nedávno vypustil na trh nový model 10850K, který má naopak mírně snížené takty. 
 
Nebylo to také ještě potvrzeno, ale edice Avengers by logicky měla obsahovat v rámci ješt něohlášené promoakce kódy na chystanou stejnojmennou hru, která přijde na trh 4. září. A pak tu možná bude nějaké speciální balení, uvidíme.