Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair M65 PRO RGB: herní myš s 12.000 dpi

29.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Corsair M65 PRO RGB: herní myš s 12.000 dpi
Asi nejvíce patrným hitem poslední doby, na který myslí mnoho výrobců základních desek, periferií a jiného hardwaru, je RGB podsvícení. Přesně to nechybí ani myši Corsair M65 PRO RGB, která se rovněž chlubí 12.000 dpi na optickém senzoru.
Corsair M65 PRO RGB je tedy herní myš, která má senzor s dosud nejvyšší hodnotou dpi, alespoň co se týče nabídky této firmy. Jedná se o optický senzor, který rovněž můžeme nechat kalibrovat na různé povrchy, což nám připomene myši firmy Logitech. Například nová Logitech G900 Chaos Spectrum má také 12.000 dpi a možnost kalibrace stejně jako některé starší modely této firmy. Je tak možné, že nová myš od Corsair využívá ten samý senzor.





Co se týče provedení myši, hned je patrné, že ta staví na letitém základu, tedy původním modelu Corsair M65. To je ostatně dobře, protože pokud někomu tato myš vyhovovala, alespoň bude vědět, že nový model mu padne do ruky stejně dobře. Dle výrobce je M65 zvláště vhodná pro hry typu FPS a dlouhou výdrž má zajistit její hliníková základna a odolné plasty. Hned je patrné tako boční červené tlačítko (Sniper button), které po dobu stisku sníží rozlišení pro preciznější zaměření.

Dále se nezapomnělo na možnost trošku upravit hmotnost myši, a to pomocí třech 4,5gramových závaží a i zde máme možnost díky Corsair Utility Engine (CUE) upravit nastavení tlačítek a dalších parametrů včetně tvorby maker. Stejně tak budeme moci nastavit barvu podsvícení (plus další obvyklé efekty) ve třech "zónách". Dle fotografie půjde o podsvícení kolečka, vrchního terčíku u tlačítek pro nastavení rozlišení a loga Corsairu.

Hlavní tlačítka myši mají spínače značky Omron s výdrží 20 milionů stisků a celkově tu máme osm tlačítek, jež můžeme naprogramovat snad dle libosti. Za to vše si Corsair řekne 60 dolarů bez daně, tedy až v příštím měsíci, kdy myš dorazí na trh.

Zdroj: TZ Corsair