Diskuze k anketě na SHW (Je vaše pracoviště upraveno pro dobrou ergonomii?)
- Ano, dávám si na tom velmi záležet
- Ano, ale drobné odychylky od ideálu mi nevadí
- Ne, moje tělo se počítači uzpůsobí
- Ne, ale chystám se s tím něco udělat
Ne, ale snad s tím brzy něco udělám. Ono, když má člověk doma PC je to trošku horší, jelikož musí počítat i s prostorem pro další zařízení, které má morálně předost. V kancelářích se dá tahle otázka řešit spíše naopak, jelikož takovou tu morální přednost má právě PC a jeho okolí:)
Pochybujem že niekto ma fakt ergonomicke pracovisko a sedava pri PC presne takto ako je norma:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PS: Osobne mam k tomu co je na obrazku velmi blizko, len monitor mam o cosi nižšie.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PS: Osobne mam k tomu co je na obrazku velmi blizko, len monitor mam o cosi nižšie.
ne moje telo se pocitaci uzpusobi...:-) ale od toho obrazku nejsem zas tak daleko... nepotrpim si ale na nejake ergonomicke mysi a klavesnice...
Ja by som to zhodnotil tak, že ergonómia sa veľmi podceňuje a človek si ju začne uvedomovať vtedy, ak o nej začne počuť z rôznych strán, prípadne ju i študovať - bol som v Nemecku a tam na to majú špeciálnu katedru :) a bolo sa čomu čudovať - alebo to užívateľ pochopí, ak sa u neho prejaví nejaký problém, no vtedy je už častokrát neskoro.