Používáte síťové úložiště dat se vzdáleným přístupem?
- Ano
- Ano, ale používám jej pouze lokálně v LAN
- Ano, ale neumím jej nakonfigurovat
- Ne
Pokud mezi síťové úložiště počítáte doma sestaveného Atomíka coby domácí server a ne jen různé NAS servery, tak ano.
Nepoužívám.
Zvažoval jsem a bylo by to i docela šikovný, ale co jsem se tak díval na recenze, tak rychlost takových zařízení je velmi slabá, což mě odrazuje (pokud beru v potaz levnější zařízení max. tak kolem 2 kKč bez disků). Existují sice i zařízení s rychlostí odpovídající limitům disku a sítě (předpokládal bych použití zejména v LAN a vzdálený přístup pouze příležitostně, pokud vůbec), ovšem jejich cena už je pak zase úplně někde jinde než kolik jsem ochoten za takové zařízení utratit.
Takže, zájem používat takové zařízení bych i měl, ale zatím mi žádné z těchto zařízení nevyhovuje (buď rychlostí, nebo cenou).
Zvažoval jsem a bylo by to i docela šikovný, ale co jsem se tak díval na recenze, tak rychlost takových zařízení je velmi slabá, což mě odrazuje (pokud beru v potaz levnější zařízení max. tak kolem 2 kKč bez disků). Existují sice i zařízení s rychlostí odpovídající limitům disku a sítě (předpokládal bych použití zejména v LAN a vzdálený přístup pouze příležitostně, pokud vůbec), ovšem jejich cena už je pak zase úplně někde jinde než kolik jsem ochoten za takové zařízení utratit.
Takže, zájem používat takové zařízení bych i měl, ale zatím mi žádné z těchto zařízení nevyhovuje (buď rychlostí, nebo cenou).
Ano používam lokalně v LAN.
Momentálně mám NAS pro jeden disk. Ale chtěl bych na dva. Bohužel cena je pro mne vysoká (NAS 5000kč + 2xHDD 1TB 3200Kč = 8200Kč). Žeje rychlost malá mi nevadí.
Dále je málo českých recenzí pro NAS uložišť.
Momentálně mám NAS pro jeden disk. Ale chtěl bych na dva. Bohužel cena je pro mne vysoká (NAS 5000kč + 2xHDD 1TB 3200Kč = 8200Kč). Žeje rychlost malá mi nevadí.
Dále je málo českých recenzí pro NAS uložišť.
Ne, nepouzivam. Pomer cena/uzitek je zatim prilis vysoka na to, abych se do neceho takoveho poustel.
Používám síťové uložiště lokálně - Synology DS206 - na dva disky RAID 1- jako zálohovací zařízení na foto a videa z kamery a jako uložiště videí a MP3 pro media player.
Docela užitečná věc a hlavně to má RAID, takže pro bezpečnější ukládání fajn. :thumb
Jelikož už nedostačuje kapacita (2x500 GB) plánuji větší disky nebo nákup NAS pro 4 disky s RAID 5.
Docela užitečná věc a hlavně to má RAID, takže pro bezpečnější ukládání fajn. :thumb
Jelikož už nedostačuje kapacita (2x500 GB) plánuji větší disky nebo nákup NAS pro 4 disky s RAID 5.
Používám pouze velkokapacitní disky se sdílenými složkami v HTPC, které je doma vždy spuštěno jako první. Patřím k lidem, co vypínají veškeré domácí elektronice zásuvky když ji nepoužívají. A to by NAS, který je stavěný na permanentní pohotovost asi moc neprospívalo. Takže domů opravdu ne. Možná bych něco takového ale mohl uvážit v práci, kde mám PC sloužící jako úložiště 24/7.