Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel odhalí první NUC s Core i7 "Broadwell"

27.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Intel odhalí první NUC s Core i7 "Broadwell"
Mezi nejvýkonnější minipočítače Intel NUC pro letošní rok bude patřit nový model NUC5i7RYH. Ten by měl být vybaven zbrusu novým procesorem Broadwell řady Core i7, a to modelem s grafikou Iris Pro.
Pokud tedy skutečně půjde o Core i7 s grafikou Intel Iris Pro, v každém případě půjde o verzi 6100, která není vybavena vlastní 128MB eDRAM. To z toho prostého důvodu, že tu mají pouze jádra Iris Pro Graphics 6200 (GT3e), a ta zatím se svými procesory ještě nejsou na trhu. Dle serveru FanlessTech půjde o procesor Intel Core i7-5557U, což by znamenalo, že Intel použije v současnosti nejvýkonnější dostupný model generace Broadwell. Ten má dvě jádra s podporou Hyperthreadingu pracující na 3,1 až 3,4 GHz, zmíněnou Iris Pro 6100 na 300 až 1100 MHz, 4 MB L3 cache, podporu 1866MHz DDR3 a TDP 28 W konfigurovatelné na 23 W.





Tento nový NUC je poslední ze sedmi novinek, které byly představeny již na začátku tohoto měsíce jako NUC 2.0. A jak ukazuje screenshot dole, ostatní modely již mají svou webovou prezentaci se specifikacemi, zatímco NUC s Core i7 nemá žádný odkaz na své stránky.





Krom Core i7-5557U by nový Core i7 NUC (NUC5i7RYH) měl podporovat 2,5" úložné zařízení, což je zřejmé už z jeho vysokého těla a vedle toho samozřejmě také slot pro M.2 SSD. Dále můžeme očekávat, že specifikace budou v podstatě stejné jako u jeho nejbližšího bratříčka s Core i5, čili i zde bude moderní Wi-Fi s Bluetooth a možnost vyměnit kryt za jiný s NFC, TV tunerem či jinou funkcionalitou.

Stále se ale čeká na to, až Intel stanoví ceny a začne svá NUC 2.0 prodávat, přičemž v případě NUC s procesorem Core i7-5557U je zřejmé, že za hubičku to nebude. Však Intel jej svým partnerům prodává za 426 USD (tray).

Zdroj: Hexus.net