Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lisa Su se bude na Computexu věnovat především serverovému hardwaru

6.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Lisa Su se bude na Computexu věnovat především serverovému hardwaru
Šéfka společnosti AMD, Lisa Su, dostane svou keynote na letošním Computexu a v této prezentaci se bude věnovat hlavnímu tématu v podobě "High-Performance Computing Ecosystem". Čili prostě serverovému hardwaru.
Není ani moc překvapivé, že Lisa Su svou keynote věnuje serverovému hardwaru. Pojmenovala ji "AMD Accelerating – The High-Performance Computing Ecosystem" s tím, že letos bude mluvit konkrétně o tom, jak AMD společně se svými partnery zrychluje své inovace, aby mohlo nabídnout na trhu vedoucí portfolio v oblasti HPC. 
 
 
Pokud jde o spotřebitelské produkty, AMD už pro letošní rok v podstatě vystřílelo vše, co mělo připraveno. Venku už jsou nová desktopová i mobilní APU, nová generace Radeonů i procesorů Ryzen, přičemž se čeká už jen na některé zbylé modely, a tak by v tomto ohledu mohly být na Computexu 2021 nejzajímavější asi mobilní Radeony RX 6000. Na novou generaci procesorů Ryzen je ještě brzy, čili je logické, že spotřebitelský hardware nebude hlavním tématem. 
 
Nicméně, tisková zpráva organizace TAITRA (via VideoCardz) dále pokračuje tak, že Lisa Su se podělí i o vizi firmy AMD týkající se i detailů o rostoucí oblibě jejích high-performance computing a grafických řešení "postavených pro PC nadšence a hráče". Použitý termín "high-performance computing" zkracující se jako HPC přitom běžně označuje výkonné servery či rovnou superpočítače, což Lisa Su sama jistě ví a míchat dohromady HPC a hardwarové nadšence či rovnou hráče nedává žádný smysl. Necháme se tak překvapit tím, zda se Lisa Su bude opravdu věnovat i PC platformě a hernímu hardwaru, anebo jde v tiskovce o chybu. Je ale pravda, že by mohla představit alespoň ony zmíněné mobilní Radeony. 
 
Computex 2021 bude mimochodem po zrušeném minulém ročníku stále ještě digitální událost, čili i Lisa Su k nám v úterý 1. června promluví jen formou streamovaného videa. To je naplánováno na 10:00 tchaj-wanského času, takže my asi budeme sledovat spíše záznam, leda bychom si přivstali na 4. hodinu ranní.