Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI nabídne herní sestavu malé základní desky a grafické karty

25.11.2013, Jan Vítek, aktualita
MSI nabídne herní sestavu malé základní desky a grafické karty
Společnost MSI si připravila kombo malé základní desky a grafické karty, která k ní má dokonale sednout. Jedná se o základní desku formátu Mini-ITX určenou pro procesory Intel Haswell a kartu s čipem NVIDIA GeForce GTX 760.
Konkrétně pak jde o základní desku MSI Z87I GAMING AC a grafiku GTX 760 GAMING OC ITX, v jejímž názvu je tak zdůrazněno, že se hodí právě pro desky formátu Mini-ITX. Karta je tak opravdu krátká, aby nepřesahovala prostor základní desky, díky čemuž se bude hodit i pro velmi malé skříně.




- klikněte pro zvětšení -


Nicméně stále jde o kartu s plnou výškou a hlavně s tělem, které dle fotografie mírně převyšuje i druhý slot, čili pod základní deskou se pro ni musí najít dostatek místa. Deska s kartou jsou mimochodem také barevně sladěny, takže mají černé PCB a červené detaily. Prostor kolem socketu na základní desce se MSI evidentně snažilo co nejvíce uvolnit, aby si uživatel mohl nainstalovat výkonnější chladič, než je základní BOX. Nicméně dnes si můžeme koupit procesor, který dokáže grafiku GeForce GTX 760 bez problémů "nakrmit" a přitom jej nebude problém uchladit právě i BOX chladičem.





MSI Z87I GAMING AC je vybavena socketem LGA 1150, čipovou sadou Intel Z87, komponentami Military Class 4, dvěma paměťovými sloty pro DDR3 DIMM, pěti porty SATA 6 Gbps, jedním PCI Express 3.0 x16, síťovým řešením Killer E2200 NIC, 7.1kanálovým audiem a také rozhraním 802.11ac WiFi.

Karta MSI GTX 760 GAMING OC ITX připomíná model ASUS GTX 760 DirectCU Mini. Potřebuje pro napájení jeden 8pinový kabel PCIe od zdroje a nabídne jeden DVI, HDMI a dva mini DisplayPort, přičemž o výkon se postará celkem 1152 CUDA jader a 2 GB paměti GDDR5 na 256bitovém rozhraní. Co se týče frekvencí, pak karta by měla být už od výroby přetaktovaná, ovšem MSI zatím nezveřejnilo, jaké frekvence byly nastaveny. Stejně tak jsme se zatím nedozvěděli ceny a ani datum vypuštění na trh.

Zdroj: TZ techPowerUp