reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Next-Gen update pro Fallout 4 vyjde 25. dubna

12.4.2024, Karel Polívka, aktualita
Next-Gen update pro Fallout 4 vyjde 25. dubna
Bethesda včera v návaznosti na premiéru nového seriálu Fallout oznámila, že připravovaný Next-Gen update její hry Fallout 4 vyjde 25. dubna 2024. Bude k dispozici zdarma pro hráče na konzolích současné i předchozí generace a také na PC.
Přípravu Next-Gen updatu pro hru Fallout 4, jež vyšla v roce 2015, vývojáři z Bethesdy oznámili už v říjnu 2022. V prosinci 2023 ale došlo k jeho odkladu a až včera v návaznosti na premiéru nového seriálu Fallout od Amazonu bylo zveřejněno konkrétní datum vydání: 25. dubna 2024.
 
Tento bezplatný update se bude primárně týkat vylepšení hry na aktuální generaci konzolí Xbox Series X|S a PS5, na kterých už poběží coby nativní aplikace a bude možné si zvolit režim výkonu s 60 FPS, nebo režim kvality. Dojde také k vylepšením stability a k různým opravám nejen technického rázů, ale také questů. Update přijde i na starší konzole Xbox One a PS4, kde ale půjde už "pouze" o vylepšení stability a opravy.
 
 

Next-Gen update na PC

 
Na připravovaný Next-Gen update se mohou těšit i hráči na PC, kde konečně přibude nativní podpora pro monitory s vyšším rozlišením včetně poměru stran ultrawide (pokud totiž teď nainstaluji a spustím hru na Steamu, bez jakýchkoli úprav konfiguračních souborů mám při využití monitoru s rozlišením 3840×1600 na výběr coby nejvyšší rozlišení jen 2560×1600), přičemž by mělo dojít i na blíže neupřesněné opravy Creation Kitu a aktualizaci různých questů. Také bylo zmíněno vylepšení stability, modů a opravy chyb. Update se bude týkat všech verzí hry na Steamu, v Microsoft Store a na GOGu. Při využití japonštiny a čínštiny by také měly být vyřešeny problémy s přihlášením.
 
 

 
Vylepšení stability na PC je žádoucí, protože když jsem teď hru po dlouhé době pro vyzkoušení bez jakýchkoli úprav na Steamu spustil, po načtení dřívější uložené pozice opakovaně po necelé minutě padala do Windows bez ohledu na zvolené rozlišení a režim přes celou obrazovku nebo v okně. To není moc dobrá vizitka pro Bethesdu (která dnes patří Microsoftu), když hra vyšla v roce 2015, což není zase tak dávno.

 

Fallout 4 v Epic Games Store

 
Společně s vydáním Next-Gen updatu bude nově možné hru koupit i v obchodě Epic Games Store (ve verzích "Standard" a také "Game of the Year Edition", nicméně ceny u nich zatím nejsou uvedené). Fallout 4 získá i označení "Steam Deck verified".
 
Bethesda také láká na nový obsah zdarma v rámci platformy pro modifikace s názvem Creation Club, konkrétně na následující sety: Enclave Remnants, Makeshift Weapon Pack, Halloween Workshop. 
 

 
Na závěr si můžeme připomenout trailer při příležitosti vydání hry nebo dřívější trailer zveřejněný v rámci jejího oznámení (oba osobně považuji za hodně vydařené):
 
 
 
Naše další články o Falloutu:

Zdroj: Bethesda
Plánujete si po vydání Next-Gen updatu zahrát Fallout 4 na PC?
V anketě lze hlasovat do 12.5.2024. Počet hlasujících: 30
Určitě ano40 %
Možná50 %
Určitě ne10 %
reklama