Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ODiN Aurora: projekční touchpad z Kickstarteru

20.3.2015, Jan Vítek, aktualita
ODiN Aurora: projekční touchpad z Kickstarteru
Nová kampaň odstartovaná na serveru Kickstarter se týká "světově první projekční myši". On je to tedy spíše touchpad tvořený laserovými paprsky na téměř jakémkoliv rovném povrchu. Tvůrci také argumentují syndromem karpálního tunelu.
A zrovna dobré účinky na naše zápěstí mají být hlavní výhodou projekčního touchpadu ODiN Aurora, na který jeho tvůrci nyní na Kickstarteru (viz zdroj) vybírají potřebné finance. Respektive je již vybrali, protože ačkoliv na financování projektu zbývá ještě 49 dní, vybráno bylo již 60 tisíc dolarů, přičemž požadovaná částka byla 50 tisíc.





Co se týče karpálního tunelu, pak tvůrci mluví o tom, že při držení normální myši může být zápěstí ohnuto (nejčastěji nahoru) a v nepřirozené poloze může být také palec, a to především u menších myší. Záleží ale samozřejmě na tom, jak jsme zvyklí myš držet a zda používáme třeba gelovou podložku pod zápěstí. V případě Aurory je ale dotyková plocha přímo na stole, takže zápěstí se nemusí tak zvedat, ovšem na druhou stranu je jasné, že co do funkčnosti se myš a touchpad nebo i tento virtuální touchpad nemohou rovnat.





ODiN Aurora je tedy malá projekční jednotka, která laserem promítá virtuální touchpad o rozměrech 8 x 8 cm, jehož součástí jsou také dvě tlačítka. Můžeme využívat i různá gesta pro rolování stránkami, funkce zpět a vpřed, zoomování nebo přetažení objektu (drag and drop). Samotná základní jednotka, která zajišťuje projekci touchpadu i snímání pohybu, má rozměry 40 x 51 mm (třetí rozměr uveden nebyl), takže je rozhodně skladnější než normální myš. Připojuje se přes klasické rozhraní USB a prozatím může tvořit touchpad jen v jedné barvě, červené.

Ti, kteří se rozhodli projekt podpořit svými 49 dolary, dostanou jeden ODiN Aurora, a to již v červnu. Za 440 USD pak můžeme získat deset kusů.

Zdroj: Kickstarter