Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Opera se spojí se SurfEasy kvůli lepšímu zabezpečení

19.3.2015, Jan Pánek, aktualita
Opera se spojí se SurfEasy kvůli lepšímu zabezpečení
Dneska Opera prohlásila, že pohltila SurfEasy, to je společnost, která nabízí uživatelsky přívětivé VPN - virtuální privátní síť. Tím Opera ukazuje, že se chce skutečně dobře starat o své uživatele a jejich soukromí.
"Za posledních pár let se zvýšilo uvědomění okolo problémů s bezpečností. Všichni máme strach o naše data, která se poměrně snadno dají hacknout nebo monitorovat třeba zařízením, které používáte pro připojení k webu," řekl Chris Houston, výkonný ředitel SurfEasy.

"Když se spojíme s Operou, se společností, která má po celém světe přes 350 milionů uživatelů, můžeme urychlit naši představu dát uživatelům přístup do jednoduchých aplikací, které jim navrátí do rukou ochranu jejich online bezpečí," zakončuje Chris Houston.

Opera se přidává k dalším společnostem, které přebírají nová bezpečnostní řešení, aby uchránily uživatele před hackery nebo jinými hrozbami, které jsou v dnešní době hodně časté. A i když VPN není 100% bezpečné, tak dost znepříjemňuje nabourávání počítače. Obzvláště se VPN hodí v případech, pokud se připojujete k veřejné Wi-Fi síti nebo pokud nějaké internetové stránky nezašifrovávají přenos dat. A to protože VPN data šifruje.

Dále je důležité, že si aplikace nepamatuje žádnou aktivitu uživatele. Což dělá pouze minimum podobných aplikací. Doufejme, že to zůstane stejné, i když přejde SurfEasy pod křídla Opery, to by znamenalo pro uživatele další velký krok v bezpečnosti.





Až 86 % Američanů, kteří používají internet, podniklo v roce 2015 nějaké kroky k zabezpečení svého soukromí. A nejen k americkým občanům chce promluvit i SurfEasy, jehož software momentálně spolupracuje se systémy jako Windows, Max OS X, iOS nebo Android. Teď to vypadá, že tento software bude zakomponován do prohlížečů od Opery, které jsou k dispozici i pro další platformy, jako jsou například mobilní Windows.

I když to vypadá opravdu dobře, zatím SurfEasy nepůsobí v České republice. Působí v USA, Velké Británii, Kanadě nebo třeba v Německu a Brazílii. Ale pravděpodobně s Operou dorazí i do naší vlasti. Jen pro připomenutí Opera má také svůj zajímavý software, můžeme například uvést Operu Max, mobilní prohlížeč, který komprimací šetří data.

Ve výše zmíněných zemích lze program používat i zdarma, a to do 500 MB objemu dat měsíčně. To je celkem málo, pokud opravdu používáte internet, ale na odzkoušení to stačí. Otázkou je, zda i Opera zachová podobný limit nebo jestli ho nezruší. To by se určitě uživatelům líbilo, ale jak Opera k tomuto přistoupí, teprve uvidíme.

Zdroj: Tom's Hardware