Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Phil Rogers opustil AMD a přešel k zeleným

14.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Phil Rogers opustil AMD a přešel k zeleným
Phil Rogers, který v AMD zastával vysokou pozici Corporate Fellow, opustil svého dosavadního chlebodárce a přešel ke konkurenční NVIDII. V té tak nyní již působí na pozici Chief Software Architect.
Společnost AMD nedávno opustil Jim Keller, hlavní architekt procesorové architektury Zen, který však měl mít prostý důvod. Jeho práce na Zenu totiž skončila, takže odešel pracovat jinam, což ostatně učinil již dříve po navržení architektur K7 a K8. Phil Rogers byl ale dlouhodobým pracovníkem ve firmě AMD, v níž působil celkem 21 let od roku 1994.





Postupně se vypracoval až na Corporate Fellow, a to již před osmi lety, přičemž jde o tu nejvyšší pozici, jaké může inženýr ve své technické kariéře dosáhnout, tedy co se týče IT firem jako AMD a podobných. Někteří zároveň ještě zastávají pozice viceprezidentů nebo CTO (Chief Technology Officer), ale to nebyl případ Phila Rogerse.





Phil Rogers měl v AMD na starosti vývoj softwaru pro oblast Heterogeneous Computing, která se týká spojení výkonu CPU a GPU, a tedy především jednotek APU. Šlo tedy o důležitého pracovníka celé HSA Foundation (Heterogeneous System Architecture), v jejímž čele dosud stál. A právě to může být spojeno s jeho odchodem z firmy AMD, neboť teprve před několika měsíci byly dokončeny specifikace HSA 1.0, čili Rogers možná podobně jako Keller cítil, že má v AMD hotovo a odešel za příležitostí jinam. Můžeme spekulovat, že ve firmě NVIDIA využije své zkušenosti pro vývoj NVLink, čili rozhraní pro rychlé propojení procesorů a grafických karet. Ve svém profilu má Rogers napsáno prostě Compute Server Architect a společnost NVIDIA stejně jako AMD k jeho přechodu nevydala žádné oficiální vyjádření.

Zdroj: Hexus.net