reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor uvedl Radeon RX 7800 XT Hellhound Sakura

4.4.2024, Karel Polívka, aktualita
PowerColor uvedl Radeon RX 7800 XT Hellhound Sakura
PowerColor uvedl na trh nový model grafické karty Radeon RX 7800 XT s označením Hellhound Sakura. Zajímavý je především svým designem, který kombinuje bílý povrch PCB a chladiče s LED osvětlením ventilátorů, u kterého lze nastavit růžovou nebo bílou barvu.
PowerColor uvedl na trh nový model grafické karty AMD Radeon RX 7800 XT založené na architektuře RDNA 3, který má označení Hellhound Sakura, čímž navazuje na už dříve uvedený model Hellhound Sakura AMD Radeon RX 6650 XT 8B, jenž využíval čip s architekturou RDNA 2.
 

Zajímavý je především svým designem, jelikož kombinuje bílý povrch PCB a chladiče s růžovými detaily. To navíc doplňuje LED osvětlení ventilátorů, u kterého je na výběr ze 3 režimů: růžové osvětlení označované jako "Pink Blossom", bílé osvětlení označované jako "Pure White" a třetí je možnost osvětlení zcela vypnout (na kartě je samostatný 3polohový přepínač). A jak je už obvyklé, pro efektivnější proudění vzduchu se prostřední ventilátor s menším průměrem otáčí v opačném směru než ty dva po jeho stranách.
 
 
Výchozí nastavení nastavení ventilátorů by mělo být takové, že se začnou točit až v momentě, kdy teplota GPU dosáhne 60°C. Kdy k tomu dojde ale už samozřejmě hodně závisí nejen na zátěži, ale také na teplotě okolního vzduchu a proudění vzduchu uvnitř skříně, což mohou různým způsobem ovlivňovat i další použité komponenty. Přičemž chování ventilátorů lze pomocí různých utilit přizpůsobit vlastním požadavkům.
 

Dále je přítomen přepínač (na fotografii PCB je vidět v levém horním rohu) pro výběr ze dvou odlišných nastavení BIOSu, kdy ten první s názvem OC BIOS slouží pro maximální výkon a ten druhý s názvem Silent BIOS pro tichý provoz. Specifikace karty jsou následující:
 
Specifikace Radeonu RX 7800 XT Hellhound Sakura
Modelové označení RX 7800 XT 16G-L/OC/SAKURA LIMITED RX 7800 XT 16G-L/OC/SAKURA
Paměť 16GB GDDR6
Počet stream procesorů 3840
Frekvence jádra 2213 MHz
Boost frekvence jádra 2520 MHz
Rychlost paměti 19,5 Gb/s
Šířka pam. rozhraní 256-bit
Verze PCIe PCIE 4.0
Konektory 1 x HDMI 2.1, 3 x DisplayPort 2.1
Formát ATX
Chladič Přes 2,5 slotu, s 3 ventilátory
Napájecí konektory Dva 8pinové konektory PCIe
Podpora Crossfire Ano (DirectX 12/Vulkan)
Verze OpenGL 4.6
Verze DirectX 12
Minimální požadavky na zdroj 750 W
Rozměry
322 × 134 × 50 mm (délka × výška × šířka)
Bez bracketu: 332 × 147 × 50 mm (délka × výška × šířka)

Karta nabízí boost frekvenci jádra 2520 MHz, což je o 90 MHz výše oproti 2430 MHz u standardní verze Radeonu RX 7800 XT od AMD. Ostatní parametry jsou už stejné. Podrobné specifikace všech Radeonů RX 7000 (a modelů z dřívějších generací) najdete v našem velkém přehledu desktopových grafických čipů.
 
 
Karta bude k dispozici i ve verzi limitované edice, která se kromě jiného provedení krabice odlišuje tím, že součástí balení je stojánek určený dovnitř skříně do role podpěry pro kartu.
 
- vlevo standardní verze, vpravo limitovaná edice -
 

 
Informace o ceně nebo dostupnosti v tiskové zprávě nebyly uvedeny.
 
reklama