Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První testy GeForce GTX Titan X na světě

11.3.2015, Jan Vítek, aktualita
První testy GeForce GTX Titan X na světě
Co se týče společnosti NVIDIA, pak hlavním tématem posledních dnů je její nová karta GeForce GTX Titan X postavená na architektuře Maxwell. Nyní se objevily její první benchmarky, takže se podívejme, jak na tom je z hlediska výkonu.
Nvidia GeForce GTX Titan X se pomalu chystá na trh a již více zdrojů ukázalo, jak je na tom její výkon. NVIDIA stále nepotvrdila její specifikace, ovšem vzhledem k tomu, že už ji evidentně někdo testoval, můžeme už říci, že udávané specifikace odpovídají skutečnosti.





GeForce GTX Titan X tak má mít GPU pracující na 1002 MHz (turbo frekvence nebyla uvedena) a 12 GB paměti na 1753 MHz, čili 7 GHz efektivně. Vybavena je 384bitovým paměťovým rozhraním, takže teoretické maximum datové propustnosti je 336 GB/s. GPU pak obsahuje 3072 CUDA jader, 192 TMU, 96 ROP a celková spotřeba je maximálně 250 W. Za tuto kartu si NVIDIA řekne jako obvykle 999 USD a pravděpodobně ji oficiálně představí 17. března na GPU Technology Conference, ovšem to už bude jen formální představení novinky, o níž už budeme vědět i podrobnosti.







Karta byla testována v systému s procesorem Core i7-5960X, takže ten ji rozhodně nebrzdil, však jde aktuálně o nejvýkonnější desktopový procesor. Co nám tedy řekně úvodní sada grafů z diskuzního fóra Chip Hell? Dle nich není nový Titan X nejvýkonnější kartou, neboť ještě před ním je starší GTX Titan Z, ovšem to je dvoučipová karta, takže mezi jednočipovými je Titan X nejlepší. Navíc pokud karty srovnáme z hlediska efektivity, čili výkonu na watt, je Titan X naprosto jasným vítězem.





Server Videocardz také přinesl nějaké výsledky, které se týkají pouze testů 3DMarku. Na herní testy si tedy ještě počkáme, ale můžeme se podívat už i na to, jak roste výkon nového Titanu v zapojení SLI se dvěma, třemi i čtyřmi kartami. Dle těchto testů je Titan X také bezpečně nejvýkonnější jednočipovou kartou, která může poslat dvoučipovou Titan Z do důchodu. Ne že by si to tedy nezasloužila už dříve, nejlépe hned po svém uvedení na trh.







Titan X tedy nasazuje laťku velmi vysoko a nyní je na AMD a jeho nové generaci Radeonů R9 300, co s tím udělají.

Zdroj: Hexus.net
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.