Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen překročil 100 milionů vybraných dolarů a uvádí Alfu 2.0

14.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen překročil 100 milionů vybraných dolarů a uvádí Alfu 2.0
Chris Roberts, kterého známe jako jednoho z autorů hry Wing Commander, nyní šéfuje vývoji hry Star Citizen, na niž se vybralo již astronomických 100 milionů dolarů. Při té příležitosti byla vypuštěna již druhá alfaverze.
Letos v březnu jsme se mohli dozvědět, že na vývoj hry Star Citizen se vybralo 75 milionů dolarů, což tedy nyní bylo zaokrouhleno na 100 milionů (tedy necelých 2,5 miliardy korun), které vývojářům poslal více než milion natěšených příznivců. Vybraná suma bude tedy bezesporu ještě dále stoupat a umožní hru dále vyvíjet, i když je otázka, zda tolik financí bude vůbec k užitku.





Nicméně ti nyní společně s ohlášením rekordní vybrané částky přišli s verzí Alpha 2.0, která nám má lépe než v předchozím případě ukázat, jak bude finální verze vypadat. Však Star Citizen je stále ještě plánován na vypuštění v příštím roce, takže by už opravdu mělo být co ukazovat.

V této již opravdové alfaverzi se hráč ocitne na vesmírné stanici kroužící kolem planety Crusader. Tuto stanici mohou prozkoumat pěšky, nebo se v obleku s tryskami vydat do volného prostoru, případně skočit rovnou do vemírné lodi. Tu mohou obsadit sami, nebo s přáteli v multiplayeru a vydat se objevovat okolní vesmír a jen tak cestovat, nebo i bojovat. K prozkoumání budou také tři měsíce planety Crusader, dále tu jsou tři další vesmírné stanice včetně jisté tajemné stanice s řadou anténových soustav. Bojovat můžeme i v FPS režimu, tedy jako v 3D střílečce.

Dále nám druhá alfaverze představí nové lodi, a to třídy Constellation, Retaliator a Vanguard, které dosud byly ukázány jen jako modely, na něž jsme se ve hře mohli pouze koukat. Nyní je tedy můžeme až na Vanguard vzít i do akce. Ovšem když jde o alfu, takže je jasné, že nemůžeme očekávat bezproblémovost a stoprocentní stabilitu. Sami vývojáři tak dávají k dispozici seznam problémů, s nimiž se můžeme setkat.

Pokud tedy máte zájem, můžete si Star Citizen zahrát již dnes (viz zdroj), ovšem bude vás to stát 54 dolarů, pokud kupujete z ČR. Ty ale současně slouží jako předplatné pro plnou verzi.

Zdroj: Star Citizen