Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Úspěšný Overwatch: hraje jej přes 7 milionů lidí

3.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Úspěšný Overwatch: hraje jej přes 7 milionů lidí
Blizzard po dlouhých 17 letech přišel na svět se zbrusu novým herním titulem, který už v polovině května zaznamenal pozoruhodný úspěch, ale to ještě ve své betaverzi. Tu si vyzkoušelo přes 10 milionů lidí.
Testování betaverze Overwatch se tak zúčastnilo více lidí než ostře sledovaných blockbusterů jako Star Wars: Battlefront (cca 9 milionů lidí) nebo The Division (6,4 milionů). Blizzardi se tak mohli těšit na to, že díky pozitivním ohlasům zažije jejich Overwatch raketový start, což se také stalo. Hra byla vypuštěna na trh minulý týden a od té doby se již autoři mohou těšit z více než 7 milionů platících hráčů. Vypadá to tak, že jejich betaverzová kampaň se v tomto případě velice vyplatila.





Overwatch přitom nepatří mezi levné tituly. Přijde přinejmenším na 1350 Kč a pak je tu také podstatně dražší Origins Edition s extra skiny a jinými digitálními přídavky a více než třikrát dražší je Collector's Edition, která nenabídne pouze hru, ale i figurky. Blizzard se také snaží vydělávat prodejem tzv. Loot Boxů v ceně jednoho dolaru. Ty obsahují náhodné digitální prvky jako skiny, animace, gesta, atd. Jako obvykle si můžeme zahrát na PC, Xbox One a PlaySTation 4.





Blizzardi se také pochlubili statistikami, které ilustrují dosavadní úspěch hry. Hráči si změnili postavy v celkem 326 milionech případů. Týmy dopravily celkem 11 milionů nákladů na určené místo a především je pak Overwatch jednou z kritiky nejlépe přijatých her za tento rok a velice dobře si vede v herních žebříčcích. A o čem to všechno je? To ukazuje následující video:


Zdroj: Hexus.net