Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer n30 - První informace a fotografie

27.4.2004, Petr Hájek, článek
Acer n30 - První informace a fotografie
Vzhledem k tomu, že Acer n10 již není právě nejmladší a Acer n20 u nás těžko seženete, je společností Acer plánované uvedení dalšího modelu představeného mezi koncepty na letošním CeBITu (této události se tisk - digitální nevyjímaje - příliš nevěnoval) více než na místě. Dnes se objevily fotografie, o kterých se má za to, že zobrazují další PDA firmy tentokrát nazvané Acer n30.
Přístroj nicméně nemá na dnešní poměry žádné příliš ohromující parametry, tedy samozřejmě pokud nebude prodáván podobně jako Acer n10 ve své době za velmi zajímavou až atraktivní cenu, zaslechli jsme něco o max 300 EURech, ale zatím to není z oficiálních zdrojů.

Procesor PDA byl zvolen ze stáje Samsungu, jedná se o 266 MHz typ Samsung S3C2410 použitý například v HP iPAQu H1940, kde sice předvedl solidní výkon, ale také solidní spotřebu (bude zajímavé srovnat, jak si povede proti poslední intelácké konkurenci). Acer n30 má mít 64 MB RAM, 32 MB ROM, Bluetooth a jediný expanzivní SDIO slot, displej nabídne rozlišení 240 x 320 pixelů.

Již dřívější kusy Aceru vynikaly dobrým poměrem ceny a použitelnosti a i tentokrát údajně firma plánuje uvést na trh co nejideálnější kombinaci mezi vlastnostmi a přijatelnou cenou PDA. Model Acer n30 bude mít v rukávu ještě jedno eso - podporu USB Host 1.1.

Jak to u podobných handheldů jejichž fotografie proklouzly na veřejnost bývá, není zatím známo, kdy se novinka objeví na trhu.

















Zdroj: PDASky