Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

17.2.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Recenze Sony Ericsson P800 - Filipínské smartfouny - Nová Toshiba e350 se chystá atakovat lowend cenou nižší, než Dell Axim X5 - Úvaha na téma "Je lepší Palm nebo Pocket PC?" - Legendární procesor pro PDA Intel SA-1110 StrongARM brzy končí

Pokud Vám padl do oka smartfoun Sony Ericsson P800, jistě mi dáte za pravdu, že před vytvořením vlastního názoru a možná i samotnou koupí, neuškodí prostudovat si co nejvíce recenzí. Jedna taková je k nalezení třeba na stránkách webu infoSync.










Filipínský mobilní operátor SMART Communications, Inc. představil první smartfoun se systémem od MS pro tuto oblast.

Softwarové vybavení je nanejvýš tradiční - Pocket Outlook, Pocket Internet Explorer, Windows Media Player a MSN Messenger. PDA se bude prodávat s digitálním fotoaparátem, kolébkou a nabíječkou.

Z dalších vlastností - Tri-band, GPRS, MMS, 65536 barev, 32 MB RAM, SD/MMC slot, PIM aplikace - kalendář, úkolovník, adresář, atd.

Společnost Toshiba se chystá za měsíc začít prodávat (právě začátkem CeBITu) svoje nové Pocket PC Toshiba e350 s CPU XScale na 300 MHz a 64 MB RAM za 199 USD. Tento marketingový plán si klade za cíl po vzoru Dellu zaútočit na nejnižší cenové kategorie.

Zatímco lowendový Dell Axim X5 nabízí CPU XScale na 300 MHz, 32 MB RAM za 249 USD, HP iPAQ H1910 disponuje CPU XScale na 200 MHz, 64 MB RAM a cenou 299 USD.

Pan David Coursey, píšící pro web ZDNet, se ve své úvaze zamýšlí nad věčnou otázku PDA světa, zda je lepší Palm nebo Pocket PC, pokud máte pár minutek času, určitě stojí za přečtení a zamyšlení.

Intel oznámil vývojářům, že na procesor SA-1110 StrongARM bude přijímat objednávky už pouze příštích 6 měsíců. O procesoru a jeho následníku si můžete přečíst více zde. Čest jeho památce, prosím minutu ticha...