Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

13.5.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Chytré hodinky rozebrány za 20 minut - Samsung Nexio S160 PDA v zámoří

Chytré hodinky rozebrány za 20 minut

Všechny náramkové hodinky Wristomo I-mode společnosti NTT DoCoMo se dle slov firmy prodaly za 20 minut po uvedení do prodeje. Pro japonskou veřejnost se staly dostupnými minulou středu v 10:00. Jak již bylo řečeno, během chvilky se prodalo všech 1000 kusů z první série.

Cena byla stanovena na 37 000 YEN (316 USD), což je jistě cena, za kterou by do podobné hračky šel i nejeden našinec. Zařízení používá japonskou síť s názvem PHS (Personal Handyphone System), která hodinkám umožňuje provozovat jak tzv. internetové volání, tak přenášet obvyklá data. Dodávají se se softwarem a datovým kabelem, díky kterému lze synchronizovat interní telefonní seznam a diář s MS Outlookem.

Spoustu fotografií a obrázků displeje naleznete v tomto našem starším článku, kde jsou k dispozici také technické specifikace. Experiment DoCoMo bude následován hodinkami Samsung GPRS (konec letošního roku) a přístrojem Motorola IDEN.

NTT DoCoMo se brzy chystá nabídnout druhou várku hodinek (opět 1000 ks), takže příští čtvrtek v 10:00 máte šanci.


Samsung Nexio S160 PDA v zámoří

Dychtivě očekávané PDA Samsung Nexio S160 nabízí Dynamism za 1249 USD, další akumulátor za 149 USD, AC adaptér za 89 USD a oddělitelnou klávesničku za 59 USD.

250 g vážící Nexio S160 používá OS Windows CE .NET 4.1, procesor Intel PXA250 na 400 MHz, displej úhlopříčky 127 mm a obsahuje vestavěný Wi-Fi modul. Pro další rozšíření je možno využít CompactFlash slotu. V dodávce je samozřejmě i kabel pro synchronizaci s PC.