Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

30.9.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Digitální náhrdelník od Nokie - Srovnání Sony Clié PEG-UX50 a Palm Tungstenu T3 - AMD a Linuxové PDA
Digitální náhrdelník od Nokie

Společnost Nokia představila minulý týden kompletně novou produktovou řadu nazvanou Nokia Imagewear. Při hledání originální kombinace mezi stylem, technologií a obléknutelností vznikly Nokia Medallion I & II a Nokia Kaleidoscope I. A o co vlastně jde? Nokia Kaleidoscope je relativně běžný prohlížeč obrázků, zato Nokia Medallion má koncept mnohem zajímavější.

Představte si náhrdelník, který může mít na přívěsku libovolný vzorek a kdykoliv ho také můžete změnit. Skutečně, je to tak, do náhrdelníku lze nahrát bezdrátově až 8 obrázků a pak měnit zobrazený motiv dle nálady nebo stylu oblečení. Podsvícení může být kolísavé, takže pozornost ostatních bude zaručena.

Mimo obrázek lze stisknutím vyvolat i obvyklý digitální časoměr. Doplňky se v prodeji objeví počátkem roku 2004.






Srovnání Sony Clié PEG-UX50 a Palm Tungstenu T3

Celá řada srovnávacích obrázků Sony Clié PEG-UX50 a Palm Tungstenu T3 je k nalezení na stránkách jejich autora. Pokud tedy náhodou o jednom z těchto přístrojů uvažujete, určitě se nezapomeňte podívat i na toto vizuální porovnání.

AMD a Linuxové PDA

"Firma AMD již předvedla výrobcům hardware vylepšenou verzi svého referenčního designu PDA běžícího na Linuxu," říká jeden z manažerů AMD. Za tímto poměrně strohým oznámením je patrný fakt, že se tento návrh přibližuje svému komerčnímu nasazení.

Zlepšení by mělo údajně spočívat především v přidání softwaru pro přehrávání videa a zkompletování práce na nabíječce. Doufejme jen, že se AMD podaří design někomu prodat, protože až potom bude téměř jisté, že jsme jej dnes neviděli naposledy. Každopádně by to byla škoda, Linuxových PDA je totiž stále jako šafránu.