Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pocket PC Toshiba e740 Wi-Fi - Recenze

17.3.2003, Petr Hájek, recenze
Pocket PC Toshiba e740 Wi-Fi - Recenze
Podívali jsme se, jaké přednosti i stinné stránky má toto stylové PDA ze stáje Toshiby, jehož hlavními trumfy ve hře o uživatele jsou především grafický akcelerátor s 384 kB paměti a vestavěné Wi-Fi. Pokud se tedy dnes v práci nudíte, začtěte se do jedné z nejobsáhlejších recenzí PDA, která se kdy na Světu PDA objevila.
Digitizér má e740 velmi slušný, nikde žádné výkyvy v citlivosti, odezva přiměřená.

Tak takto vypadá správce aplikací v režii Toshiby, garantuji Vám, že si na něj rychle zvyknete. Vedle toho, že je přehledný a má stylově nevtíravá tematická pozadí, je jeho ovládání optimalizované pro jednu ruku, takže třeba za jízdy tramvají se stále ovládá jedna radost (apropos, když už na to tak přišla řeč, velmi by mě zajímalo, jak by dopadl seriózní průzkum na téma "Kolik uživatelů PDA Toshiba e740 jezdí tramvají?")

V jednotlivých kategoriích jde vytvořit zástupců, kolik jen potřebujete.




Zde vidíte, jak vypadají informace o stavu akumulátoru (v jednotkách %) a vpravo je pohled na Today obrazovku - k nerozeznání od ostatních Pocket PC, až na diskrétní ikonku přibližně uprostřed lišty signalizující deaktivovaný Wi-Fi modul.




Co se nastavování podsvícení týče, zvolila Toshiba poněkud netradiční postup - je k dispozici pouze pět stupňů podsvícení (4 různé intenzity + žádné). Zpočátku jsem měl pocit, že je to docela málo, ale i u jiných přístrojů časem zjistíte, že většinou stejně používáte tak 3-4 polohy, takže se vcelku nic strašného neděje.

Co se naopak návrhářům velmi povedlo je perfektně odhadnutá intenzita podsvícení při minimálním nastavení - ideální noční světlo, ani moc světlé, ani moc tmavé.




Na následujících screenshotech si můžete prohlédnout záložky pro nastavení parametrů bezdrátového připojení Wi-Fi.

Bezdrátový Wi-Fi přístup k internetu v prostorách firmy je velice příjemná věc, škoda jen, že tolik stránek je optimalizovaných pro velká rozlišení.

Také se velmi těším, až Českým Drahám (po vzoru Lufthansy) zbyde v rozpočtu nějaký ten peníz na pokrytí čekacích hal signálem pro zákazníky.