Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výprodej společnosti Umax – PDA, notebooky i příslušenství

3.2.2006, Pavel Bureš, aktualita
Výprodej společnosti Umax – PDA, notebooky i příslušenství
Na webu Umaxu můžete najít několik desítek položek označených jako výprodej. Jedná se zejména o příslušenství a doplňky k počítači (klávesnice, myši atp.), ale můžete si zakoupit jeden z několika druhů notebooků i jedno PDA. Pojďme se na...
Na webu Umaxu můžete najít několik desítek položek označených jako výprodej. Jedná se zejména o příslušenství a doplňky k počítači (klávesnice, myši atp.), ale můžete si zakoupit jeden z několika druhů notebooků i jedno PDA. Pojďme se na zajímavé zboží podívat podrobněji.


Umax MIO 338


Jedná se o kapesní počítač, který se u nás příliš neprodával (v nabídce ho mělo kdysi snad jen PDA Centrum), ale začínajícím uživatelům může i dnes nabídnout dostatek funkcí. Obsahuje procesor Intel XSCale 200 MHz, v 32 MB flash ROM paměti je nainstalován starší systém PocketPC 2002. Pro uživatele je k dispozici 40 MB SDRAM (z 64 MB), displej je klasický – 240 x 320 bodů, úhlopříčka 3,5". Zařízení váží 120 gramů, Umax ho prodává za 5 950 Kč včetně daně. Pokud by bylo PDA se zárukou, řekněme alespoň 1 rok, mohl bych přístroj doporučit těm, kteří chtějí jednoduchý počítač, ale bojí se koupit zařízení z druhé ruky. Existují ale i jiné varianty – za cca 6 tisíc se dá pořídit např. Acer n30 či Asus A620. Při pohledu do Annonce, Jarmarku či PC Bazaru můžete najít vybavenější PDA v dobrém stavu za stejnou či nižší cenu.



Umax ActionBook 830T


Jedná se o notebook, který svého času plnil stránky časopisů, obsahuje totiž GPRS modem (Siemens MC35), což dává najevo přítomností vysunovací antény. V útrobách bije mobilní P III-M procesor s nízkou spotřebou o frekvenci 1 GHz, paměti je 256 MB. Dodávaný disk má kapacitu 20 GB, CD i disketová mechanika jsou z důvodu zachování nízké hmotnosti externí. Notebook je vybaven 12" LCD displejem o rozlišení 1024 x 768 bodů. Počítač je dobrým strojem na cesty, je malý a lehký (1,9 kg). Obsahuje 2 USB porty, PS2, PCMCIA i 10/100 síť a modem. Záruka je pouze na vyzkoušení, baterie má kapacitu cca 40 % nového akumulátoru (3600 mAh). Recenzi najdete např. na Mobilmanii. Vzhledem k tomu, že se díky GPRS modemu jedná o funkčně velmi zajímavý notebook, který se navíc těžko shání, může být nabídka Umaxu jedinečnou šancí pro potenciální zájemce. Cena 11 888 Kč vč. DPH.


UMAX ActionBook 595T


Umax kromě Actionbooku 830, který je vhodný na cesty, nabízí i notebook typu DTR – desktop replacement, náhrada stolního počítače. Počítač váží 3,5 kg,, nejedná se tudíž o stroj vhodný pro každodenní přenášení. Vybaven je mobilním AMD Sempronem 2600+ a podle recenze je při běžné práci překvapivě tichý a vydrží 4 hodiny provozu na baterie. Počítač dále obsahuje 256 MB DDR paměti, 40 GB pevný disk (5400 ot/min) a DVD/CD-RW mechaniku. Co se týče portů, je situace nadprůměrná – 6 USB 2.0 i TV out. Baterie není součástí balení, záruka je 24 měsíců. Umax je schopen konfiguraci změnit dle přání zákazníků. Displej je sice 15", ale rozlišení stejná jako u 12" modelu – 1024 x 768 bodů. Cena 11 888 Kč.


Umax kromě zmíněných notebooků nabízí ještě jiné, nepříliš zajímavé modely. V seznamu zlevněného zboží najdeme několik druhů pouzder i stojanů na CD, tablety i klávesnici – doporučuji se podívat např. na Umax SLIM PS2 klávesnici. Kompletní seznam najdete zde.

Slevy nemusí být v řádu několika desítek procent, např. zmíněná Slim klávesnice stojí u CzechComputeru o 221 Kč více, ale dostanete ji s obvyklou zárukou.