Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

4.11.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Nová USB 2.0 čtečka typu 7-in-1 firmy Transcend - Sony snižuje cenu Sony Clié PEG-UX40 a PEG-UX50, nástupci na cestě? - Dva displeje a digitální fotoaparát v 6,8 mm tloušťky
Nová USB 2.0 čtečka typu 7-in-1 firmy Transcend

Firma Transcend uvádí novou 7-in-1 čtečku paměťových karet kompatibilní s USB 2.0, která podporuje média typu CompactFlash Card (Type I/II), IBM Microdrive, SmartMedia Card, SecureDigital Card, MultiMedia Card, Memory Stick a Memory Stick PRO. Přístroj může volitelně obsahovat i 64 MB, 128 MB nebo 256 MB Flash paměti.





Sony snižuje cenu Sony Clié PEG-UX40 a PEG-UX50, nástupci na cestě?

Společnost Sony snížila u modelů UX40 i UX50 cenu o 50 USD a k zakoupeným kusům bundluje zdarma kožené pouzdro. Snižování cen stávajících typů bývá u Sony neklamným znamením, že vydání nových přístrojů (o kterých jsme se zmiňovali včera a jež se mají postavit do produktové řady UX po boku PEG-UX40 a PEG-UX50) je na spadnutí.







Dva displeje a digitální fotoaparát v 6,8 mm tloušťky

Společnost Philips se pochlubila svým novým řešením pro trh smartphonů - prototypem véčkového přístroje, který přináší poslední zlepšovák firmy. Smartphone nabízí integrovaný digitální fotoaparát a dva displeje - interní barevný typu TFT, úhlopříčky 48 mm a rozlišení 176 x 220 pixelů a externí typu CSTN, úhlopříčky 33 mm a rozlišení 98 x 65 bodů. Zajímavé je, že všechny tyto komponenty jsou zabudovány do kompaktních 6,8 mm tloušťky, oba displeje jsou samozřejmě podsvíceny a údajně se i automaticky mění stupeň jejich podsvícení v závislosti na okolním jasu.

Obslužná technika obsahuje realtimeový JPEG kodek, takže není problém displej používat jako hledáček v reálném čase a 2D akcelerátor pro některé základní urychlovací funkce. Mimo to u prototypu dále nalezneme polyfonický reproduktor a vibrační alarm.