Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson Z600 - Pro nenáročné fotografy

8.9.2003, Petr Hájek, článek
Sony Ericsson Z600 - Pro nenáročné fotografy
Společnost Sony Ericsson klade u nově ohlášeného véčkového smartphonu SE Z600 důraz na velké množství poskytovaných funkcí zejména co se týče práce s obrázky. Mimoto je model Z600 prvním GSM/GPRS véčkem, které má vyměnitelné přední i zadní kryty, integrovaný digitální fotoaparát a barevný displej v jednom.

Sony Ericsson představil technologii QuickShare poprvé u Sony Ericssonu T610, právě díky ní měli uživatelé jednoduchou a rychlou možnost, jak sdílet obrázky přes síť mobilního operátora nebo mezi dvěma přístroji. SE Z600 je skutečným produktem řady QuickShare - nabízí integrovaný digitální fotoaparát, TFD displej zobrazující 65536 barev a několik snadno použitelných aplikací pro práci s obrázky.

Uživatelské rozhraní je barevné a intuitivní, displej čistý a ostrý a možností, jak může SE Z600 komunikovat s vnějším světem, je mnoho. Filozofie jednoduchosti dospěla tak daleko, že k vyfocení stačí pouhá 2 cvaknutí a k odeslání obrázku jinému uživateli (ať již emailem či jako MMS zprávu) potřebujete ještě další 4 stisknutí. Je také možné obrázky posílat přes Bluetooth nebo je prostě drag'n'dropově přenášet mezi desktopem a připojeným SE Z600.

SE Z600 je od rostoucí nabídky véčkových smartphonů na trhu odlišitelný zejména stylovým tvarováním a vyměnitelnými Style-Up kryty. Jak jsme již zmiňovali v článku o SE Z200, vnějších krytů je nabízena samozřejmě celá řada, takže osoby, které znervózňuje, když jim barva jejich nového auta nesedí k mobilu, si jistě přijdou na své. Možnost personalizace k obrazu svému se vztahuje i na další obvyklé náležitosti - ani zde nechybí obrázky na pozadí a polyfonické melodie. Další Themes budou na stránkách Sony Ericssonu v sekci "Fun & Download".

Druhý, vnější displej zobrazuje: ID volajícího, status sítě a akumulátoru, čas. Reproduktor Z600 zvládá 32hlasou polyfonii, díky které si skvělých zvuků užijí jak příznivci her, tak fandové originálních zvonění. U Sony Ericssonu nezapomněli ani na hudebně nadané jedince, kterým je k dispozici 4stopý tracker pro skládání melodií (tyto půjdou také odeslat).


I příznivcům her má SE Z600 co nabídnout. Nejslibnějším kusem z předinstalovaných titulů bude patrně V-Rally 2, dobře známá závodní hra z konzolí. Hráči si budou moci dát i multiplayerovou partičku přes BT. Pro maximální flexibilitu a co nejširší podporu dostupných her mobil podporuje herní engine Mophun i Javu. Keypad bude multiakční, takže v případě, že stisknete více tlačítek, přístroj vstup zpracuje a vyhodnotí zároveň. Ortodoxní hráči si budou moci pořídit i pohodlnější ovládací doplněk v podobě jakéhosi konzolového ovladače (viz obrázek dole).

Přístroje vážícího 110 g o rozměrech 48 x 90 x 27,9 mm s maximální dobou hovoru až 6 h se dočkáme koncem roku 2003.




Ikona Odkaz na databázi