Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson Z200 - Zábavné véčko

5.9.2003, Petr Hájek, článek
Sony Ericsson Z200 - Zábavné véčko
Spolek Sony Ericsson ohlašuje další GSM/GPRS mobilní přístroj, tentokrát jím je Sony Ericsson Z200. S kombinací barevného displeje, 40hlasé polyfonie a vyměnitelných Style-Up předních panelů různých stylových barev se Z200 snaží udělat dojem zejména na lidi vědomé si faktu, že mobilní telefon je nejen na volání a zprávy, ale také vyjadřuje určitý styl uživatele.

Véčkové telefony s důrazem na možnost personalizace se dnes stávají pro mnohé mladé v zahraničí módním artiklem, takže se dá předpokládat, že se díky neobvyklému a nepříliš vážně pojatému designu i SE Z200 stane na mnoha místech hitem.

K upravení přístroje k obrazu svému vede hned několik cest, na prvním místě jsou to samozřejmě vyměnitelné Style-Up kryty, barevné obrázky na pozadí a melodie přehrávané s až 40hlasou polyfonií, vše tak může být "ušito na míru" konkrétní náladě či jinému požadavku zákazníka. Přístroj se bude dodávat se dvěma kryty a celá řada dalších se bude prodávat mezi příslušenstvím.

Potěší přítomný netradiční 5cestný ovladač. Displej SE Z200, který zobrazí 4096 barev, má údajně velmi dobrou kvalitu a půjdou na něm pohodlně prohlížet obrázky. K SE Z200 se bude také dodávat Image Editor umožňující zákazníkovi naeditovat si libovolný obrázek či fotku na PC a pak je jednoduše přenést do mobilu.

Zvukový systém podporující 40hlasou polyfonii prý disponuje excelentní kvalitou zvuku jak pro zvonění, tak pro hry. Obecné pravidlo "čím více hlasů telefon podporuje, tím lépe obvykle zní" by mělo bez výjimky platit i zde. Ve "Fun & Downloads" sekci na stránkách Sony Ericssonu je celá řada polyfonních zvonění již k dispozici, časem budou některé skladby speciálně zkomponované i pro SE Z200.

Přístroj má předinstalovány tři hry - Mini-golf, Alien Scum a Honey Cave. Hraní by mělo být také díky force feedbacku skutečným zážitkem.

Pan Steve Walker, ředitel produktového marketingu u Sony Ericssonu dodává: "Se svým designem a vlastnostmi je Z200 unikátním produktem nabízejícím zákazníkům alternativu k dnes obvyklým "vážným" véčkovým smartphonům."