Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic V36 - První dojmy

17.10.2003, Petr Hájek, článek
ViewSonic V36 - První dojmy
Několik měsíců po oficiálním ohlášení se ViewSonic V36 začíná objevovat v nabídkách (zatím) zahraničních prodejců za přibližně 300 USD. PDA s vyměnitelným akumulátorem běžící na Windows Mobile 2003 bylo očekáváno s docela velkým nadšením, protože nabízí jednu u Pocket PC doposud velmi neobvyklou až unikátní věc - integrovaný digitální fotoaparát.

ViewSonic V36 dorazil na trh po poměrně tichém uvedení modelu ViewSonic V37, který se zapsal spíše jako PDA zdarma přidávané k zakoupené vývojářské licenci na Microsoft Visual Studio .NET 2003. Po zevrubnějším prohlédnutí V37 ale člověk nakonec získal dojem, že je to PDA spíše průměrné a poněkud neinovativní, pokud uvážíme, že za ním stojí tvůrci ViewSonicu V35.

Co tedy můžeme od ViewSonicu V36 čekat? Po krátkodobém testování jsou první dojmy tyto: PDA je samozřejmě velmi podobné svým kolegům z řady V3x, a to jak vzhledem, tak i pocitem z práce. Výjimkou jsou samořejmě Windows Mobile 2003, vestavěný digitální fotoaparát a vyměnitelný akumulátor. Displej jednotky není nijak mimořádný, opět, na to, že jde o ViewSonic, který je zapsán jako tvůrce kvalitních displejů. Je škoda, že displej V36 nedosahuje kvality V37.

Většinu uživatelů bude patrně nejvíce zajímat kvalita digitálního fotoaparátu. Co si budeme nalhávat, zatímco vestavěný software pro práci s obrázky je vynikající, kvalita fotoaparátu již tak skvělá není a o nějakém použití pro archivační účely nemůže být řeči. Někteří uživatelé se dokonce domnívají, že kvalita snímků z V36 je ještě horší, než u fotek pořízených Palmem Zire 71.
Zdroj: bargainPDA