Galerie 2
Samsung uvedl 256Mbit pseudo-SRAM (UtRAM)
Aktualita Storage a RAM Paměti RAM Samsung

Samsung uvedl 256Mbit pseudo-SRAM (UtRAM)

Milan Šurkala

Milan Šurkala

Společnost Samsung jako první na světě představila 256Mbit paměť UtRAM (Uni-Tranzistor Random Access Memory), ta je vyráběna 90nm výrobním procesem. UtRAM nabízí vysokou rychlost a hustotu dat pro mobilní telefony, počítače do ruky a jim podobná malá zařízení. Paměť pracuje na frekvenci 133MHz, čímž jí patří post nejrychlejší pseudo-SRAM paměti. To je 1,7× více než dosavadní pseudo-RAM paměti operující při frekvenci 80MHz. Masová produkce UtRAM pamětí by měla začít do konce roku 2005, první vzorky by měly být k dispozici ještě tento měsíc. Protože Pseudo-SRAM pamětí nedisponují pipeline architekturou, je jejich spotřeba ve srovnání s DRAM pamětmi minimální, Samsung to trefně nazývá jako "near-zero-power". Společnost také doufá, že jí tyto paměti pomohou zvýšit podíl na trhu pseudo-SRAM pamětí. Doposud má asi 30%, je plánován průměrně 33% přírůstek do roku 2008. Zdroj: www.samsung.com, www.theinquirer.net

Reklama

Společnost Samsung jako první na světě představila 256Mbit paměť UtRAM (Uni-Tranzistor Random Access Memory), ta je vyráběna 90nm výrobním procesem. UtRAM nabízí vysokou rychlost a hustotu dat pro mobilní telefony, počítače do ruky a jim podobná malá zařízení.

Samsung uvedl 256Mbit pseudo-SRAM (UtRAM)

Paměť pracuje na frekvenci 133MHz, čímž jí patří post nejrychlejší pseudo-SRAM paměti. To je 1,7× více než dosavadní pseudo-RAM paměti operující při frekvenci 80MHz. Masová produkce UtRAM pamětí by měla začít do konce roku 2005, první vzorky by měly být k dispozici ještě tento měsíc.

Protože Pseudo-SRAM pamětí nedisponují pipeline architekturou, je jejich spotřeba ve srovnání s DRAM pamětmi minimální, Samsung to trefně nazývá jako "near-zero-power". Společnost také doufá, že jí tyto paměti pomohou zvýšit podíl na trhu pseudo-SRAM pamětí. Doposud má asi 30%, je plánován průměrně 33% přírůstek do roku 2008.

Zdroj:

www.samsung.com

,

www.theinquirer.net


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama