Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Activision: Proč Call of Duty: MW3 zabírá na disku i přes 200 GB?

7.11.2023, Milan Šurkala, aktualita
Activision: Proč Call of Duty: MW3 zabírá na disku i přes 200 GB?
To, že moderní hry na disku zabírají vyšší desítky GB, na to jsme si už zvykli. Nové Call of Duty: Modern Warfare 3 si je ale schopno vzít i přes 200 GB místa. Společnost Activision nyní vysvětluje proč.
Co říkáte na cca 200GB velikosti počítačovýh her?
V anketě šlo hlasovat od 7.11.2023 do 7.12.2023. Počet hlasujících: 28
Nemám s tím žádný problém0 %
Přežiju to, ale nelíbí se mi to21 %
Šílenost, prostě šílenost79 %
Call of Duty: Modern Warfare 3 vyjde 10. listopadu (dosud je k dispozici v předběžném přístupu pouze singleplayer kampaň) a společnost Activision už předem varuje, že půjde o obrovský balík dat. Potvrzují to i hráči, kteří mají předběžný přístup ke hře. Např. ti, kteří mají herní konzoli Sony PlayStation 5, říkají, že plná instalace hry si vyžádala zhruba 235-240 GB místa na SSD. To jsou dost vysoká čísla, uvážíme-li, že moderní hry se v poslední době pohybují už na vyšších desítkách GB. Tato instalace zahrnuje i Modern Warfare 2 (nyní označované jako Call of Duty HQ) a Modern Warfare 3.
 
Call of Duty: Modern warfare III nároky
klikněte pro zvětšení
 
Vývojáři se nechali slyšet, že instalační soubory budou mnohem větší než v minulosti kvůli tomu, že už od prvního dne od vydání hry bude k dispozici více obsahu, což budou např. i zombies. Instalace bude ale zahrnovat i podporu pro předměty z Modern Warfare 2 a mapová data pro Call of Duty: Warzone. Navíc se zmiňuje, že přestože objem dat bude obrovský, díky optimalizačním snahám bude výsledek zabírat méně místa než v předchozích dílech COD. Activision dále mluví o tom, že uživatel bude mít opět možnost jednoduše odinstalovat ty části hry, které se rozhodne nevyužívat, což může být v některých případech 8 GB dolů, někdy i 34 GB. 
 
 
V případě PC verze jsou oficiální nároky na místo o něco nižší než pro PS5, tam to na instalace přes 200 GB nevypadá a hodně záleží na tom, co vše budete chtít. Např. minimální instalace s multiplayerem MW3 si vyžádá 79 GB (CoD: HQ + multiplayer MW3) a pokud už má uživatel nainstalován CoD: HQ, půjde jen o 34 GB navíc. Tyto nároky mohou ale snadno narůst v případě, že chcete celý CoD: MW3, tehdy už půjde o 149 GB a pokud je už nainstalován CoD: HQ a Warzone, půjde o 78 GB navíc. 
 
Co si myslíte o stále rostoucích objemových nárocích na počítačové hry?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.