Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel přináší nové herní ovladače a potvrzuje své nové zaměření

23.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel přináší nové herní ovladače a potvrzuje své nové zaměření
Intel ukazuje, že to s hrami myslí vážně. Přináší další ovladače, které jsou optimalizované pro vybrané hry, což se týká moderních integrovaných grafických čipů, a to včetně těch s AMD Vega M. 
Z Intelu se možná v dohledné době stane konkurence pro AMD a NVIDII na poli grafických karet. Do jeho řad už přešel Raja Koduri právě z AMD a mluví se o vývoji nových GPU Arctic Sound a Jupiter Sound. Intel také slíbil, že začne více pracovat na vývoji ovladačů pro své integrované grafické čipy, jež budou optimalizovány pro moderní hry, což plní. Dokazují to nové ovladače verze 24.20.100.6094, které jsou určeny pro Windows 10 64bit. 
 
 
Uplatnit je můžeme na procesorech Apollo Lake, Gemini Lake, Core 6. až 8. generace a také na Kaby Lake-G, jež nesou grafické čipy Vega M od firmy AMD. V jejich případě je to velice vhodné a žádoucí, neboť jde o první integrovaná GPU na procesorech Intel, na nichž si můžeme ve vysoké kvalitě zahrát i AAA hry. 
 
Nové ovladače jsou vyladěny pro hry Destiny 2: Warmind, Dark Souls: Remastered, Paladins: Champions of the Realm, Pillars of Eternity II: Deadfire, The Forest a Ancestors Legacy. Ty byly jmenovány zvlášť, ovšem vedle toho se máme dočkat obecně zvýšeného výkonu her pod DirectX 11, dále lepšího kódování a dekódování videa pod Handbrake či VLC a také podporu PlayReady 4 DRM. Dále byly vyřešeny problémy s kompatibilitou ve hrách Extreme Tux Racer, SpellForce 3, Far Cry 5, Far Cry Primal, Tom Clancy's The Division (DX12) a dalších. 
 
Intel před tím přišel s ovladači verze 24.20.100.6025 před necelým měsícem, takže je zřejmé, že jejich vývoj značně zintenzivnil, což by mělo nejspíše jít na vrub nové grafické divizi zformované pod vedením Raji Koduriho. Toto tempo bylo oficiálně nastoleno letos v únoru
 
Můžeme se tak jen těšit na to, co nám Intel v této oblasti připraví dalšího. AMD aktuálně hraje v herním světě vedle NVIDIE druhé housle, což bude ještě horší po nástupu karet s čipy Turing a možná že to tak bude právě Intel, kdo bude NVIDII dotahovat. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.