Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingdom Come dostal nový patch s hardcorovým režimem

26.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Kingdom Come dostal nový patch s hardcorovým režimem
Čekání na ohlášená DLC pro hru Kingdom Come: Deliverance si můžeme ukrátit vyzkoušením nového patche na verzi 1.6, který přináší nový herní režim pojmenovaný jako Hardcore Mod. Ten tak ocení ti, jimž přijde že by hra mohla být ještě reálnější a obtížnější.
Náš hrdina by v reálném světě měl těžko k dispozici přehled o přesném čase, kompas a už vůbec by nemohl využívat funkci rychlého cestování nebo systém waypointů. Proto pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet hru bez těchto obezliček, přichází nový patch na verzi 1.6, který představuje stáhnutí 3,5 GB nových dat. 
 
 
Hardcorový režim nám tak upraví už hlavní obrazovku, z níž zmizí přehled o orientaci s ohledem na světové strany a také přehled o zdraví a výdrži. Stejně tak se nám nebudou ukazovat žádné pomůcky napomáhající k navigaci, takže ani na mapě nebudeme vidět, kde se přesně nacházíme. Zbývá se orientovat podle ní postaru, čili bez herního "GPS". 
 
Autoři dále zrušili možnost rychlého cestování a ztížili celkový prvek přežití, takže budeme muset dávat větší pozor na své zdraví, nasycení, odpočinek, atd. Realističtější, a tedy i těžší budou souboje, větší bude penalizace za použití poškozených předmětů a také nám budou více hrozit různé nemoci. 
 
Tím to nekončí. Ze hry zmizela funkce automatického ukládání při různých důležitých událostech, takže budeme muset konzumovat sejvovice/spát ve své posteli/využívat služeb lazebnic, aby se hra uložila. Nezmizela ale možnost uložení při ukončení hry. Slabší účinky na obnovu zdraví má jídlo a lektvary a nelepší bude spánek. Nebude také tak snadné vydělat jmění prodejem zboží a opravování výbavy bude naopak dražší.
 
 
Navíc si budeme muset vybral alespoň dva negativní perky, které zhorší jisté vlastnosti naší postavy. Může jít třeba o klaustrofobii, která nám po nasazení helmy sníží účinnost útoku, hemofilii, noční můry, tasemnici nebo třes, který nám spolehlivě ztíží lukostřelbu či páčení zámků. Za zmínku stojí také náměsíčnost, kvůli níž se můžeme někdy probudit jinde, než kde jsme usnuli, což vypadá celkem zábavně. Vypadá to tedy, že si autoři dali na tomto režimu skutečně záležet, aby nebyl pro každého. 
 
Nový patch také jako obvykle hru dále vylepšuje a řeší známé bugy. Za zmínku stojí možnost deaktivovat tutoriály a také odpadá ta otravná věc, že poklekem se vždy spustí tajemná hudba podbarvující plížení. 
 
 
Zdroj: KCD