Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nike uvedlo chytré boty Adapt BB, které se samy zavazují

18.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Nike uvedlo chytré boty Adapt BB, které se samy zavazují
Společnost Nike po dlouhé době uvedla slíbené chytré boty Adapt BB. Ty jsou určené pro basketbalisty a jejich hlavní zajímavostí je to, že jsou schopné se samy zavázat a toto lze ovládat pomocí mobilního telefonu.
Už před téměř třemi roky ohlásila společnost Nike vývoj speciálních chytrých bot, které se měly samy zavazovat. Pracovala na nich přitom už od roku 2013. Nakonec ale trvalo hodně dlouho, než byla představena jejich finální verze. Nesou název Adapt BB, který vyjadřuje schopnost jejich adaptace na nohu nositele a BB je podle všeho odvozeno od basketballu. Právě pro basketbalisty jsou totiž nové boty určeny.
 
Nike Adapt BB
 
Ti tak mohou nastavovat sílu "uvázání" pomocí tlačítek na straně boty nebo pomocí mobilní aplikace a bezdrátového Bluetooth připojení. To se dle výrobce může hodit např. tehdy, kdy při přestávkách boty povolí, aby do nohy putovalo větší množství krve, zatímco při výkonu se utáhnou o něco více, aby byly na noze dostatečně stabilní. Dokonce je možné vytvořit si různé profily utáhnutí. K utahování je použita technologie FitAdapt.
 
 
První verze bot míří na basketball, nicméně Nike rovněž plánuje vývoj bot i pro další sporty. V prodeji budou od února za cenu $350. Jednou z dalších funkcí je možnost upgradu firmwaru s tím, jak Nike v průběhu času vylepší chování boty.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.