Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novi, digitální peněženka původně pro projekt Facebook Libra, končí

4.7.2022, Milan Šurkala, aktualita
Novi, digitální peněženka původně pro projekt Facebook Libra, končí
Původně kryptoměnový projekt Facebooku postupně umírá a nyní končí jeho další část. Posledním zbytkem byla digitální peněženka Novi, která už za pár měsíců bude odstavena z provozu a uživatelé by měli rychle vybrat své prostředky.
Facebook chtěl mít svůj vlastní kryptoměnový projekt Libra, který se ale nakonec nikdy pořádně neprobral k životu. Po skandálech s úniky informací Facebooku nebyl zrovna důvěryhodným, projekt opustily skoro všechny významné firmy, které mu dávaly alespoň trochu kredibility, a postupně se měnily i cíle projektu, až z toho nakonec po několika změnách jmen vznikla Diem Association a digitální peněženka Novi. Ale ani ta se vlastně pořádně nerozjela.
 
Novi
 
Pilotní program byl spuštěn v loňském říjnu v malém rozsahu jen pro USA a Guatemalu, přičemž to není ani rok a jeho provoz končí. Aplikace Novi přestane fungovat k 1. září 2022 a od 21. července už nebude do systému možné přidávat další peněžní prostředky. Naopak, uživatelé jsou vyzváni k tomu, aby své prostředky urychleně vybrali ze systému. Pokud tak neučiní, Novi Financial (resp. Meta/Facebook) vrátí prostředky na účet nebo platební kartu, ze které byly přidány do Novi.
 
Zdroj: novi.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.