Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počítače Toshiba mění své jméno na Dynabook

4.4.2019, Milan Šurkala, aktualita
Počítače Toshiba mění své jméno na Dynabook
Společnost Toshiba to poslední dobou neměla moc jednoduché a po velkých problémech před dvěma lety prodala část svých divizí. Počítače Toshiba Client Solution získal Sharp a firma nyní změní v Americe a Evropě jméno na Dynabook.
Roky 2017 a 2018 nebyly pro Toshibu ani trochu pozitivní. Kvůli velkým problémům včetně obrovského finančního skandálu byla nucena prodat několik svých divizí, což se týkalo jak divize snímačů, která skončila u Sony, tak divize počítačů Toshiba Client Solution, která pak zakotvila u společnosti Sharp. Ta koupila 80,1% podíl. Spolu s tím se nyní mění i jméno firmy, které pro produkty v USA a EU bude Dynabook. Nejde přitom o úplně nové jméno, poprvé se objevilo už v roce 1972 pro návrh dětského počítače a Toshiba jej používala u některých svých produktů, což se týká zejména Japonska.
 
Toshiba logo
 
Aby to nebyl zas takový šok, zůstanou názvy modelů jako Portégé, Tecra a DynaEdge. Toshiba také nadále zdůrazňuje, že jde stále o tutéž firmu, která v roce 1985 představila první notebook na světě a hrála velkou úlohu i při vytváření prvních bezdrátových technologií. Společnost bude mimo počítačů a notebooků vyvíjet a vyrábět také technologie ve spojitosti s IoT (Internet of Things - Internet věcí) a také např. brýle pro rozšířenou realitu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.