Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní dvojka od Revoltecu

19.3.2007, Michal Učeň, recenze
Herní dvojka od Revoltecu
Společnost Revoltec patří mezi výrobce, kteří se snaží překvapit různými inovacemi hned v několika oblastech počítačového hardwaru a příslušenství. Nedávno přibyla i novinka v podobě dvou produktů pro hráče, konkrétně klávesnice Revoltec Fightboard Advanced a myš Revoltec FightMouse Advanced, které se na vzkvétajícím poli herních doplňků snaží uchytit zejména novými funkcemi a překvapivě i kvalitou zpracování.
Nyní se dostáváme k herním klávesám a jejich využití. V balení jich naleznete celkem sedm a jedná se o běžná tlačítka, která zaměníte za vybrané klávesy. Podle mého názoru je to spíše marketingový tah, než v praxi užitečná funkce, ale klávesnice i bez nich je velice dobrá a tak proč si nevylepšit vzhled. Každý hráč mi totiž potvrdí, že při hře je nutné sledovat monitor a ne klávesnici a tak by bylo dostatečně neefektivní, kdyby někdo při hře hledal správné tlačítko na pohyb nebo přebíjení, což jsou ostatně i funkce přiložených kláves.



Výměnu ale vymyslel Revoltec na výbornou. Speciální pomůckou zahrnutou v balení si vybranou klávesu uchytíte a po zacvaktnutí zarážek už pevně drží mezi svěracími nožkami.



Pak už stačí jednoduše klávesu vytáhnout a nebát se při tom použít trochu násilí. Pak už stačí vzít herní klávesu a na připravený výstupek ji opět zamáčknout. Výměna kláves je tak velice rychlá a klávesy tím pravděpodobně ani po dlouhodobém používání neztratí na kvalitě.



Přesto, že je na herních klávesách mimo ikonky i písmeno, kde by měly být umístěny, můžete si sami vybrat, kterou klávesu nahradíte. Důsledkem může být například jen následující výměna některého tlačítka.



Odvážnějším řešením může být záměna kláves na numerické klávesnici, důležité je zaměňovat jen klávesy se stejnými proporcemi.



Co se týká konečného hodnocení, Revoltec Fightboard Advanced je vynikající klávesnice na hry, mezi jejíž přednosti patří zejména funkční klávesy s velice podrobným nastavením, příjemný a nepřeplácaný vzhled a samozřejmě i dobře nastavený odpor kláves. Negativní vlastnosti jsem prakticky nenašel, snad jen umístění klávesy FN, u herních kláves úzká předložka pod ruce a pevně stanovené funkce u multimediálních kláves. Podle mého názoru se jedná o kvalitní klávesnici, která by asi bohužel nezaujala zákazníky bez přídavných lákadel jako je napříkald výměna kláves. Její cena 1432 Kč s DPH je sice na klávesnici relativně vysoká, pokud si však myslíte, že ve vaší oblíbené hře najde využití podrobné nastavování kláves, pak by měla určtiě patřit k horkým kandidátům. Navíc pokud se podíváme ke konkurenci, pak Revoltec Fightboard Advanced patří k lepšímu průměru.






Kvalitní zpracování a design
Pevně nastavené multimediální klávesy
Jistý stisk kláves
Kratší podložka pod ruce
Velmi podrobné nastavení
Chybí autodetekce profilu podle hry
Orientační prodejní cena: 1432,- Kč s DPH