Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyšel akční simulátor MechWarrior 5: Clans, jaké jsou recenze?

Dnes, Karel Polívka, aktualita
Vyšel akční simulátor MechWarrior 5: Clans, jaké jsou recenze?
Před několika dny vyšel další díl akčního simulátoru ze známé série MechWarrior, který se od předchozího titulu MW5: Mercenaries odlišuje tím, že je zaměřený primárně na příběhovou kampaň a navíc u něj došlo k upgradu na Unreal Engine 5.
Tomuto akčnímu simulátoru od vývojářů z Piranha Games, v kterém likvidujeme nepřátele uvnitř obřích mechů při pohledu z první nebo třetí osoby, jsme se naposledy věnovali v dubnu při příležitosti zveřejnění nového traileru. A jelikož minulý týden došlo k jeho vydání, můžeme se teď podívat na souhrn některých recenzí, jak vlastně nejnovější díl v této známé sérii dopadl.
 
Připomeňme, že oproti předchozímu dílu MechWarrior 5: Mercenaries jde o hru zaměřenou primárně na příběhovou kampaň, která tak nepůsobí pouze jako nutný doplněk. Díky tomu může tento nejnovější díl oslovit i jiný typ hráčů. A také došlo k upgradu na Unreal Engine 5. Pro přehled jednotlivých dílů z této série nahlédněte na dřívější článek, kde je obsaženo i souhrnné video s jejich ukázkami.

 
 

 

Jaké jsou recenze?

 
Na Metacriticu má teď PC verze hry průměrné hodnocení 80 % z 14 recenzí. Shrnutí některých z nich:

"MechWarrior 5: Clans přináší klasickou mechwarrior akci, jakou fanoušci očekávají, a zároveň přidává spoustu nové dynamiky a modernizací, aby šlo o čerstvý herní zážitek."

"I když je určitě ještě potřeba hru více vyladit, jádro MechWarrior 5: Clans nám poskytuje vynikající příběh posbíraný přímo z románů v kombinaci se špičkovou grafikou a hratelností, kterou dokáží nabídnout pouze vývojáři z Piranha Games. TOTO je hra MechWarrior, na kterou jsme všichni čekali, a sakra, je to zábava. Reaktor online, senzory online, zbraně online. Všechny systémy v pořádku."
 
PC Gamer: 82 %
"MechWarrior 5: Clans přináší silný příběh bojujících mladých válečníků spolu s dosud nejlepší verzí ikonického těžkopádného boje obřích mechů."
 
IGN: 80 %
"MechWarrior 5: Clans mě překvapil svou vynikající kampaní, nesenou promyšleným, dobře vyprávěným příběhem, skvělým designem misí, fantastickým bojem s chodícím tankem a všemi úpravami, které byste si mohli přát. Opravdu jsem miloval hraní MW5: Clans, zvláště v kooperaci, a několik příběhových momentů a misí se mě budou držet dlouhou, dlouhou dobu, protože mě současně přiměly zvážit etické otázky války, když jsem seskupoval své rakety a lasery, abych zničil svůj cíl a směroval mé poškozené brnění tak, aby bylo v bezpečí. Jen bych si přál, aby moje první hraní nebylo tak zabugované, zvláště v kooperaci. Pokud vývojáři z Piranha Games dokáží po vydání doručit slíbenou opravu problémů, bude mít hra mnohem méně frustrujících slabin, aby stahovaly dolů mnoho působivých silných stránek – ale tak či onak si hru někdy v budoucnu určitě ještě znovu zahraji."
 
"MechWarrior 5: Clans odvádí dobrou práci při vyvažování příběhu, boje a důležitého času mezi tím. Přizpůsobení mechů a příprava týmu je spousta zábavy a samotné bitvy jsou patřičně předimenzované. Vyprávění je trochu závislé na příliš známých válečných příběhových aspektech a samotné bitvy mohou být mírně repetitivní. Celkově vzato je MechWarrior 5: Clans solidním přídavkem do franšízy a více než rovnocenným partnerem pro Mercenaries."
 
"Solidní kampaň a realistický boj BattleMech s hromadou přizpůsobení povyšují nejnovější titul MechWarrior od Piranha Games."
 
 
Na příklad video recenzí se podíváme na ty od YouTube kanálů IGN a GamingBolt:
 
 
 
 

 
Hra vyšla 17. října 2024 a je k dispozici ve 2 edicích:
 
Steam: Standard za 48,99 €, Digital Collectors Edition za 77,98 €
Epic Games Store: Standard za 1.070 Kč, Digital Collectors Edition za 1.720 Kč
 
Zdroj: Piranha Games
Co si o hře MechWarrior 5: Clans myslíte?
V anketě lze hlasovat do 25.11.2024. Počet hlasujících: 2
Je naprosto super!50 %
Je dobrá, a to i v případě, že hráč nehrál jiné díly v sérii.0 %
Je dobrá, ale jde hlavně o hru pro fanoušky série.0 %
Celkem ujde, ale je to jen mírně nadprůměrný akční simulátor.0 %
Nic moc, čekal jsem, že bude lepší.0 %
Je to velké zklamání!0 %
Nevím, tato hra mě nezajímá.50 %
reklama