Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell představil desktop Vostro 230

19.3.2010, Jakub Doležal, aktualita
Dell představil desktop Vostro 230
Amerického výrobce výpočetní techniky asi netřeba příliš představovat, do jeho výrobního portfolia spadají notebooky, servery, síťové prvky, monitory a desktopy. A právě v poslední jmenované kategorii představil model Vostro 230. Novinka...
Amerického výrobce výpočetní techniky asi netřeba příliš představovat, do jeho výrobního portfolia spadají notebooky, servery, síťové prvky, monitory a desktopy. A právě v poslední jmenované kategorii představil model Vostro 230.



Novinka bude vyráběna ve dvou verzích a to Slim Tower a Mini Tower desktop. Obě verze budou provedeny v černém nástřiku, takže bez problému „zmizí“ pod stolem. Jak je již u Dellu zvykem, bude nové Vostro 230 nabízet široké možnosti konfigurace, tedy alespoň na domovské stránce výrobce.

Naprostým základem je konfigurace s procesorem Intel Pentium Dual-Core E5400 pracujícím na frekvenci 2,7 GHz. Operační paměť DDR3 s frekvencí 1333 MHz bude osazena v kapacitě 1 GB. Grafický akcelerátor u základní verze je pouze integrovaný Intel X4500. Pevný disk nabídne kapacitu 160 GB při 7200 otáčkách. Jako operační systém je použit trochu nezvykle Windows Vista 32 bit.



Takto vybavené Vostro je ideální pro nenáročnou kancelářskou práci, či jako surfovací „stroj“ do domácnosti. Pokud však toužíte po větším výkonu, tedy například možnosti pracovat v grafických editorech, je potřeba upravit základní konfiguraci novými komponentami.

Nejsilnější procesor v nabídce je čtyř-jádrový Intel Core 2 Quad s pracovní frekvencí každého jádra 3 GHz. Operační paměť DDR3 lze osadit pouze do kapacity 4 GB. U grafické karty je možnost zvolit výkonnější akcelerátor NVIDIA GeForce G310. V oblasti pevných disků je nabízen v nejvyšší konfiguraci model s kapacitou 1 TB, avšak lze si přidat ještě další ve stejné kapacitě. Operační systém povýšil na Windows 7 Professional 64 bit.



Ve výběru záručních podmínek nabízí Dell několik možností servisu, které dohromady sdílejí jeden jmenovatel a to NBD (next business day). Maximální záruční doba jsou tři roky. Nové Vostro 230 sází na trochu starší komponenty, které však pomáhají stlačit cenu a tak vás základní konfigurace vyjde na 7250 Kč ($389) u verze Slim Tower a 5600 Kč ($299) u verze Mini Tower. V plné konfiguraci bez monitoru a dalšího příslušenství se cena vyšplhá na 32140 Kč ($1728).

Zdroj: Dell